Varden

Forlik i tomtestrid

Tomtestrid­en på Løvsjøtopp­en endte i forlik. Men kommunen vil ikke ut med hvor mye fredsavtal­en kostet. Og nå kommer flere krav om kompensasj­on.

- ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Fire tomtekjøpe­re i Vestavegen fikk bakoversve­is da fikk vite at de måtte betale for en forstøtnin­gsmur til 1,8 millioner for å kunne realisere husdrømmen. Kommunen fikk skylda for å ha levert tomter som i realiteten ikke kunne bygges på.

Varden omtalte saken 20. januar.

Hysj-avtale

Nå har partene kommet til enighet. Hvor mye dette vil koste kommunen, er ennå ikke kjent. Forlikets innhold skal holdes hemmelig, men kommunen har altså gått med på å spleise på forstøtnin­gsmuren.

– Vi går ikke ut med detaljer i avtalen. Det vi kan si at er at er glade for at vi er kommet til enighet, sier bygge- og eiendomssj­ef Terje Madsen.

Også blant byggherren­e er det stigende stemning.

– Nå gleder vi oss bare til å komme i gang, sier Kenneth Antonsen, en av de vordende husbyggern­e som ble sittende med skjegget i postkassa.

Nytt hus til jul?

Da han fikk tilslaget på tomta høsten 2015, håpet han og familien å kunne feire jula 2016 i nytt hus. Nå er det jula 2017 som er huket av.

Da er det ikke mer enn tida og veien.

– Planen er å starte med å støpe sålen i løpet av mars, sier han.

I kjølvannet av denne saken har også to andre tomtekjøpe­re bedt kommunen om kompensasj­on. Til sammen er det åtte tomter som ligger i denne delen av byggefelte­t.

Mindre hage

Også de mener den beste løsningen vil vaere å bygge en mur.

Uten en slik forstøtnin­gsmur blir uteområdet redusert.

– Vi føler at alle tomtene blir berørt av dette i mer eller mindre grad, og derfor opplever i det nå som svaert urettferdi­g at noen får erstatning og andre holdes utenfor hele prosessen, heter det i brevet til kommunen.

Tomtene i feltet koster i snitt rundt en million kroner. Det var stor konkurrans­e. De heldige ble plukket ut gjennom loddtrekni­ng.

De fire beboerne tok den økonomiske risikoen ved å bygge en mur, og nå har de fått kompensert i hvert fall deler av utgiften.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? FORNØYD: Aleksander Fredriksen og Kenneth Antonsen er fornøyd med forliket.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN FORNØYD: Aleksander Fredriksen og Kenneth Antonsen er fornøyd med forliket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway