Varden

Hermådupåa­ud

Vil du blir laerling på Hotel Bryggepark­en, må du først på audition.

- ▶ Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

Hotelldire­ktør Trond Herrefoss er på jakt etter den ultimate resepsjons la erlingen. Omen måned skal den rette personen ansettes – på det som er Telemarks første audition for denne type jobb; en laerlingpl­ass.

– Det er første gang vi gjør det her i Skien, Jeg vet de gjorde det i Malmö da de skulle åpne noen Choice-hoteller der. En ting er hvis du er skuespille­r, men jeg har aldri hørt om at noen har audition i kontor- eller hotellbran­sjen før, vedgår direktøren i Clarion Collection Hotel Bryggepark­en.

Presentere­r seg først

Hotellet har tidligere hatt to laerlinger, en sluttet og en besto prøven og fikk fagbrev.

– Vi har fått med oss at fylkeskomm­unen er på utkikk etter laerlinger. I Choice-kjeden er vi opptatt av at mennesker skal få tid og anledning til å lykkes. Og da må vi jo hjelpe til. Tanken med en audition er at vi skal ikke ansette ut fra søknad og cv eller fordi man kjenner noen, men at alle får alle en helt lik mulighet til å vise seg fram, forteller han.

De som melder seg innen 12. mars må ha fullført videregåen­de utdanning i VK2 reiseliv. Søkerne får en oppgave som de skal presentere, og alle får lik tid til å forberede seg.

– Vi kommer ikke til å se på søknad og cv-er før de har presentert seg, forteller Herrefoss.

Kan blir flere auditioner

Det er første gangen han ansetter på denne måten, men det er ikke sikkert at det blir den siste.

– Jeg synes det er kjempespen­nende selv. Jeg tror det kan utvikle oss også. For vi må begynne å se etter menneskene. Vi skal ansette cirka 25.000 mennesker i Choice-kjeden de neste tre årene. Det sier seg selv at det ikke finnes så mange hvis du bare skal lete etter de med perfekte cv-er og søknader. Det finnes masse dyktige fork der ute, hvis de bare får muligheter. Da er det viktig å leite litt annerledes også, tror han.

– Hvis man er snekker og kunne tenke seg denne jobben?

– Da må man eventuelt ta VK2 Reiseliv først. Vi kan ikke si at alle som har lyst på jobb, skal komme på audition når det er en sånn type stilling vi leiter etter. Men senere, når det er for eksempel en 70 prosent stilling vi lyser ut, kan det godt hende at vi kan gjøre dette igjen og kjøre en audition, svarer han.

Noe du er god på

– Det gjør ikke noe om en av søkerne har litt skuespille­rerfaring, kanskje?

– Vel, kanskje de har et skjult talent de kan vise fram for oss! Kanskje de er veldig gode til å spille på skje, sinnssykt god til å bake boller eller pynte en kake? For det skal handle om å vise personen, ikke hva som står på cv-en. Vi vil vite hva de har i seg – når er det de kjenner energi, mot og begeistrin­g. Og det er gjerne når de kan prate om noe de er trygge på og får lov til å vaere akkurat den de er, sier han.

– «Energi, mot og begeistrin­g?» Hvor har du det fra?

– Hvis du har lest boka til Petter (Stordalen) – vet du at det er gjenganger­en i Choice, svarer han. Det er egenskaper de ser etter hos søkerne.

– En ting er at du kan tingene og faget ditt. Men hvis du ikke gjør det med et smil om munnen, da er du ikke den rette. Vi er på utkikk etter en som kan elske jobben sin: Her kan du møte masse mennesker hver eneste dag, hit kommer folk både etter brylluper og begravelse­r, da trenger vi noen som brenner for det de gjør og dem de møter, sier Trond Herrefoss.

SV er skeptisk

Auditionen skal avholdes 27. og 28. mars. Da vil representa­nter fra fylkeskomm­unens vaere til stede.

– Det er for å gjøre det til en ordentlig audition, og det er jo opp la e ring s kontoret som skal følge dem opp i utdannings­løpet, sier Herrefoss.

Invitert er også lederen i hovedutval­g for kompetanse, Maja Foss Five (Ap) og nestleder Ådne Naper (SV), blant andre.

– Jeg er synes det er veldig mye press på unge arbeidssøk­ere, og jeg synes at vi skal vaere flinkere til å inkludere enn å teste hverandre når vi står på terskelen til arbeidsliv­et. Men vi skal likevel vaere med på dette og finne ut hvordan det fungerer – som en prøveordni­ng, svarer nestledere­n Ådne Naper til Varden.

 ??  ?? PÅ LØPEREN: Hotelldire­ktør Trond Herrefoss på C larion C ollection Hotel
PÅ LØPEREN: Hotelldire­ktør Trond Herrefoss på C larion C ollection Hotel

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway