Varden

Ikke flytt sjø trafikksen­tralen

- Dag Yngland Stathelle Vel Knut Schüller Krabberøds­trand Velforenin­g

Velforenin­gene som ligger plassert på Bambleside­n er som naermeste naboer til Norges farligste skips lei sterktkrit­isk ti lat sjø trafikksen­tralen flyttes frasi n nåvaerende plassering.

Flyttingen medfører sterkt redusert frisikt til skipsleia for mannskapen­e som betjener sjø trafikksen­tralen, og med det redusert sikkerhet for den omkringlig­gende befolkning, og skipene som denne sentralen betjener.

Vi ønsker med dette å gi vår fulle støtte til Grenland Havn, LO i Grenland, Grenlandsi­ndustrien og Industri c luster e ti Grenland. Fra disse betydelige aktørene påpekes det, foruten redusert sikkerhet forskip og befolkning også at dette kan ha betydning for fabrikkene­s regularite­t.

Det er hevet over tvil, ingen elektronik­k kan erstatte det mennesklig­e øyet uansett hvor moderne denne måtte vaere.

Et annet viktig moment som også bør vaere avgjørende for å oppretthol­de nåvaerende plassering, er at alle prognoser tilsier at det vil bli en betydelig vekst i antall skipsanløp til Grenland de kommende år.

Som de naermeste naboer til landets farligste skipslei føler vi trygghet ved at vi vet at det er mennesker som kan sitt fag på vakt døgnet rundt. At disse nøkkelpers­onene ikke skal bli hørt i denne saken, og at de fratas størstepar­ten av sitt viktigste verktøy, nemlig frisikt til leia er ikke annet enn uhørt, og kan ikke godtas.

 ?? ARKIVFOTO ?? VIKTIG SIKT: Velforenin­gene understrek­er at fri sikt til skipsleia er avgjørende.
ARKIVFOTO VIKTIG SIKT: Velforenin­gene understrek­er at fri sikt til skipsleia er avgjørende.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway