Varden

– Bjørgen er favoritt

Charlotte Kalla er en utfordrer til gullet på 10 kilometer klassisk i VM. Selv vender svensken oppmerksom­heten mot Marit Bjørgen.

-

Kalla er kald og rolig før 10-kilometere­n tirsdag, en distanse svenskene kaller hennes «paradedist­anse». 29-åringen er den eneste svensken som har tatt medalje i Lahti-VM så langt. Kalla tok bronse i lørdagens skiathlon.

– Det ga meg litt arbeidsro. Det fungerte bra på den klassiske delen da, sier Kalla.

Formstigni­ng

Hun har hatt formstigni­ng like før og i mesterskap­et, kanskje spesielt i klassisk.

– Hva har skjedd med deg i klassisk?

– Det er vanskelig å si, men det meste flyter når jeg er i bra slag. Men kanskje har jeg enda mer stabilitet i kroppen, kanskje det kan vaere nøkkelen, svarer svensken.

Kalla er sugen på mer edelt metall i de finske løyper. Men hun ser ikke på seg selv som favoritt til tirsdagens distanse.

– Med tanke på det hun har prestert i det siste, så er jo Marit Bjørgen soleklar favoritt. Men det er mange som vil «fighte» om medaljene. Konkurrans­en er steintøff, sier 29-åringen.

Mandag ble det for øvrig kjent at Kalla har brutt med sin manager gjennom åtte år, Keith Karlsson Astor.

Johaug-kritikk

Marit Bjørgen ble ikke overrasket over at svenske og finske medier reagerte på uttalelsen­e hennes om Therese Johaug etter lørdagens VM-seier i skiathlon.

– Jeg står for det jeg sa, og jeg kan si det igjen. Jeg forventet at det ville komme kritikk, så jeg er ikke overrasket. Det får stå for deres regning. Jeg vet hvordan mediene jobber, sa Bjørgen under mandagens pressemøte med det norske laget til tirsdagens 10 kilometer.

Trønderen var lørdag tydelig på at hun ville dele VM-gullet i skiathlon med Johaug. Bjørgen sa også at hun hadde venninnen i bakhodet underveis i løpet. Det skapte kritiske overskrift­er i Sverige og Finland.

Johaug er utestengt i 13 måneder for sin positive dopingprøv­e fra i fjor høst.

– Jeg tenkte på Therese som et menneske, ikke saken i seg selv., poengterte Bjørgen under gårsdagens pressetref­f.

 ?? ALLE FOTO: NTB SCANPIX ?? IKKE OVERRASKET: Gullfavori­tt Marit Bjørgen var ikke overrasket over kritikk fra utenlandsk presse etetr a hun ga sin støtte til Therese Johaug.
ALLE FOTO: NTB SCANPIX IKKE OVERRASKET: Gullfavori­tt Marit Bjørgen var ikke overrasket over kritikk fra utenlandsk presse etetr a hun ga sin støtte til Therese Johaug.
 ??  ?? BJØRGEN: Charlotte Kalla (t.h.) ser på Marit Bjørgen (t.v.) som favoritt i Lahti tirsdag.
BJØRGEN: Charlotte Kalla (t.h.) ser på Marit Bjørgen (t.v.) som favoritt i Lahti tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway