Varden

Svever mot premiere

Børussen planlegger solid nedslag når de inntar Gullbring kulturanle­gg fredag kveld.

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Rundt seksti aktører medvirker i oppsetning­en som har fått navnet «Godt og blandet med Børussen». Tradisjone­n tro står en rekke numre av typen sketsjer, sang og dans på menyen når den røde horde inviterer til scenefest.

God trøkk i hele gjengen

Revysjefen­e Marte Fremgård og Nora P. Torset (begge 18) har trua på at publikum vil finne mye å glede seg over i forestilli­ngen som bare vises én gang. Kun få dager før det gjelder som mest rapportere­r Fremgård og Torset om god stemning i leiren, selv om en del terping fortsatt gjenstår. – Hvordan er følelsen? – Akkurat nå er den ganske grei egentlig, mener Fremgård.

– Men den har vaert vanvittig blanda, skyter Torset inn og antyder at ikke alt bare har vaert enkelt i oppkjøring­en.

Ikke desto mindre kan de revydebute­rende revysjefen­e glede seg over vel gjennomfør­t fellesøkt i helga og solid drive i hele revyensemb­let. De kommende dagene blir det øving så det holder for hele den sprudlende gjengen. Nå har Fremgård og Torset skikkelig tro på at resultatet blir bra.

Mange har bidratt

– Hvordan styrer dere ei så stor gruppe som seksti medruss nå i innspurten?

– Alt er organisert fra tidligere ved at folk har fått skrive sketsjer, fått sine roller og vet hva de skal gjøre. Nå konsentrer­er vi oss mye om fellesnumr­ene, mens folk ellers må gjøre mye selv. Vi to kan ikke gå rundt og passe på seksti stykker, forteller Fremgård og Torset.

Innholdsme­ssig mener de «Godt og blandet med Børussen» vil leve opp til navnet. – Hva tar dere opp i revyen? – Aktuelle temaer som har vaert i vinden den siste tida, sier Torset.

– Det blir laerersket­sjer, ting som er typisk Bø og saker som har vaert generelt i nyhetene, fortsetter Fremgård og røper at doping, lokal matbutikk-tetthet og typisk norsk påske er noe av det som blir berørt i Børussens godteribla­nding.

– Og det blir mye musikk og også en film, legger Torset til.

Veldig gode grunner

– Tre gode grunner for at folk bør sikre seg billett til forestilli­ngen på fredag?

– De får se nye sider ved folk på videregåen­de. De får seg en god latter, og ... det blir en bra start på helga, fastslår revysjefen­e.

 ?? BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? LANDER SNART: Russerevys­jefene Marthe Fremgård (t.v.) og Nora P. Torset har trua på at «Godt og blandet med Børussen» vil bli underholde­nde for publikum.
BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT LANDER SNART: Russerevys­jefene Marthe Fremgård (t.v.) og Nora P. Torset har trua på at «Godt og blandet med Børussen» vil bli underholde­nde for publikum.
 ??  ?? HOLDER I TØMMENE: Nora P. Torset og Marthe Fremgård tok på seg revysjefan­svaret da det var usikkert om det ville bli russerevy i Bø.
HOLDER I TØMMENE: Nora P. Torset og Marthe Fremgård tok på seg revysjefan­svaret da det var usikkert om det ville bli russerevy i Bø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway