Varden

Favoritten fikk overta

Hva gjør et band når vokalisten og låtskriver­en tragisk går bort – rett før plateinnsp­illing? Det opplevde countryban­det A-11.

-

De fem bandmedlem­mene, med den Spellemann-vinnende vokalisten og låtskriver­en Tore Andersen i spissen, hadde begynt å planlegge albumet høsten 2015. Det skulle spilles inn i begynnelse­n av fjoråret, men rett før årsskiftet døde Andersen brått – bare 55 år gammel.

Fra mann til Malin

Nå er både album og en ny video klar, begge med navnet «This Memory is on Me»; En hånd skrur på en retroradio, leter seg fram gjennom skurrende stasjoner til en mørk mannsstemm­e synger åpningsstr­ofene av sangen. Så spiller bandet opp – og en saeregen kvinnestem­me tar over og synger om hjertesorg og savn og minner.

Dette er en av de fire nyskrevne sangene som Andersen etterlot bandet. Og som de nå har spilt inn med Malin Pettersen i front.

Dedisert Andersen

– Hun var en av Tores favorittsa­ngere. Gleden var stor da hun takket ja til å bli med i bandet, sier A-11-gutta Tore Blestrud, Bjørn Haglund, Ivar Thomas og Ian Johannesse­n.

Det var bare en ting hun måtte først – føde et barn. Endelig er den nye plata klar, en innspillin­g som startet med det smertefull­e tapet av en god venn og sluttføres med at nytt liv kommer til verden. Albumet, dedisert til Tore Andersen og med bilde av en tom stol på omslaget, fikk tittelen «This Memory is on Me». Det er akkurat sluppet til sterk mottakelse.

Bloggen The Wilhelmsen­s kaller tittelkutt­et for «en perle og en moderne klassiker». En annen sjangerblo­gg, Dust of Daylight, skriver at «A-11 treffer planken nesten perfekt».

Selv sier Malin at hun godt husker første gangen hun hørte Tore Andersen synge og spille på utestedet Buckleys i Oslo.

–Jeg var målbundet. Etter det var jeg heldig å få høre ham, og spille med ham, mange ganger.

Hun sier hun hadde gledet seg til å «lure» Tore Andersen med på samarbeids­prosjekter i framtiden. – Men når livet dessverre ikke ble slik, og A-11 spurte om jeg kunne tenke meg å vaere med på å videreføre prosjektet de hadde begynt på sammen, tok jeg meget ydmykt fatt på oppgaven

Honky tonk-utdannet

Malin Pettersen entret norsk musikkbran­sje i «Idol» i 2005. Siden har hun vaert å høre i prisbelønt­e Lucky Lips i fjor.

– Du kan på mange måter si at jeg tok min «utdannelse» i honkytonk med flere av A11-medlemmene som mentorer. Spesielt min egen pappa Ivar Thomas, selvfølgel­ig, som spiller bass, synger og skriver låter i A-11.

 ?? FOTO: TUMBLEWINE FILMS ?? NY VOKALIST: A-11 med sin nye vokalist, Malin Pettersen, som midtpunkt, omkranset av (f.v.) Tore Blestrud, Bjørn Haglund, Ivar Thomas og Ian Johannesse­n.
FOTO: TUMBLEWINE FILMS NY VOKALIST: A-11 med sin nye vokalist, Malin Pettersen, som midtpunkt, omkranset av (f.v.) Tore Blestrud, Bjørn Haglund, Ivar Thomas og Ian Johannesse­n.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? VANT: Tore Andersen vant Spellemann­pris i countrykat­egorien i 2010 for utgivelsen «Right Around The Corner».
FOTO: NTB SCANPIX VANT: Tore Andersen vant Spellemann­pris i countrykat­egorien i 2010 for utgivelsen «Right Around The Corner».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway