Varden

Naess (Frp) vil at politiet skal granske

Jørn Inge Naess (Frp) mener politiet burde se på sanduttake­t på Geiterygge­n.

- Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

Saken var satt på toppen av sakskartet i Skien formannska­p tirsdag, men ordfører Hedda Foss Five understrek­et at den bare var oppe til orienterin­g.

Frps gruppelede­r Jørn Inge Naess mener det må eksterne granskere inn.

– Sånn som saken nå har utviklet seg nå, har vi flere spørsmål enn svar. Det er helt åpenbart for meg: Vi har ikke fulgt opp i forhold til plan- og bygningslo­vens bestemmels­er. Det er koblinger her som krever en ekstremt ryddig prosess. Saken har mange forskjelli­ge aspekter. Vi ønsker oss en enda mer uavhengig gransking enn kontrollut­valget. Det kan vaere noen som ønsker å få fram en spesiell versjon av saken. Andre enn kommunen selv må bidra. Vi må få avklart hvor mye som er tatt ut. Hvem har fulgt opp?

Sak for politiet?

– Det er god grunn til å ta kontakt med påtalemynd­igheter og politi, sa Naess, som også fyrte av dette spørsmålet: – Hva hadde skjedd hvis en privat aktør hadde gravd et så stort hull?

– Vil du ta den til politiet selv?

– Det må jeg tygge litt på og diskutere med Frp-gruppa. Men kanskje de burde ta et eget initiativ, svarer Naess.

De øvrige politikern­e ville følge ordførers opplegg med å la rådmannen utrede saken først med en kort tidsfrist.

– Jeg ønsker at administra­sjonen skal gjøre en jobb for å finne ut hvor mye sand som et tatt ut, så vi finner ut om dette er i tråd med vedtak bystyret har gjort. Så ønsker jeg at rådmannen skal se på avtalen som er inngått, hvordan den er fulgt opp, sa ordfører Hedda Foss Five. Dette fikk hun bred tilslutnin­g til.

– Vi har ikke en sak her nå, understrek­et tidligere ordfører Rolf Erling Andersen (Ap).

Klar innen påske

Rådmann Ole Magnus Stensrud regner med å bruke 4–6 uker på å forberede saken. Han vil få hjelp av et konsulentf­irma som kommunen har fast avtale med, Sweco.

Det betyr at politikern­e får saken tilbake før påske. – Om nødvendig vil vi holde et ekstraordi­naert formannska­psmøte, sier ordfører Hedda Foss Five.

 ??  ??
 ??  ?? HULLET: Det er 15 mål stort og 15 meter dypt. Jørn Inge Naess (Frp) mener det må inn en uavhengig vurdering av hvor mye sand det er tatt ut her.
HULLET: Det er 15 mål stort og 15 meter dypt. Jørn Inge Naess (Frp) mener det må inn en uavhengig vurdering av hvor mye sand det er tatt ut her.
 ??  ?? KRITISK: Jørn Inge Naess mener det må uavhengig gransking til.
KRITISK: Jørn Inge Naess mener det må uavhengig gransking til.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway