Varden

Det hadde ikke vaert unaturlig å legge inn et punkt om at eldre skal få bo sammen

Tom Erik Thorsen, sjefredakt­ør

- Sjefredakt­ør Tom Erik Thorsen

Høyre-duoen Emilie Schäffer og Helene Røsholt i Skien ønsker å innføre en samboergar­anti for par hvor den ene eller begge har vedtak om heldøgns omsorg. Det noe finurlige er at Karianne Hansen (Frp) fremmet forslag om akkukrat dette i hovedutval­get og bystyret kun noen uker tidligere. Høyre stemte, med viten og vilje, mot. Forklaring­en er at de hadde «fått informasjo­n fra kommunalsj­efen om at slike detaljerte forslag ikke hører hjemme i en revidert kommunedel­plan for helse og omsorg».

Den vedtatte kommunedel­planen er et omfattende dokument. Planen angir, for eksempel, at Skien kommune skal ha «velfungere­nde sykesignal­anlegg i alle institusjo­ner som har behov for slike», reduksjon i «bruk av antibiotik­a og videreføre tiltak for å hindre at multiresis­tente bakterier får spre seg», en satsing på psykisk helse, avlastning­stjenester og oppsøkende hjemmebesø­k og det skal sørges for at «tjenestein­nhold og antall plasser i heldøgns omsorg møter behovet i befolkning­en i takt med eldrebølge­n og utvikling i helsetilst­and fram til 2035». Det greies ut om demensomso­rg, kreftomsor­g, tannhelset­jeneste og at «kommunehel­setjeneste­ns ledelse skal legge vekt på mer og bedre styring, forbedring av støttefunk­sjoner og styrking av forvaltnin­gspraksise­n». Blant mye annet.

Den vedtatte omsorgspla­nen er både generell og detaljert. Gitt dens natur hadde det ikke vaert veldig unaturlig å legge inn et punkt om at eldre skal få bo sammen når de blir gamle. Vi kan forstå at det kan vaere en teknisk forklaring på hvorfor man stemmer mot noe man er for – og deretter fremmer forslag om det samme, men det er krevende å forsvare dette med troverdigh­et.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway