Varden

Advokater gir gratis råd

Sitter du med spørsmål til en sak du ønsker å få vurdert juridisk? Den nye advokatvak­t-ordningen i Bø kan vaere hjelpen du trenger.

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Advokatvak­t-ordningen finnes ulike plasser rundt omkring i landet, men Midt-Telemark har så langt ikke hatt et slikt tilbud. Det gjør imidlertid advokatene Wenche M. Kåsa og Lill Kristin Nilsen noe med.

Juridisk vurdering

Torsdag innbyr Kåsa og Nilsen til sin første advokatvak­t i rekken. Stedet er Bø bibliotek hvor lavterskel­tilbudet vil vaere fast innslag en gang i måneden. De to samarbeide­nde advokatene viser til at advokatvak­t-ordningen er et tilbud om gratis juridisk rådgivning med tanke på avklaring om hvorvidt en person har en sak å gå videre med.

– Eventuelt kan vi bistå med rettlednin­g i forhold til hvordan vedkommend­e skal gå fram i forhold til saken sin, opplyser de.

Spørsmål som trenger svar

Kåsa og Nilsen peker på at advokatvak­t-ordningen allerede finnes i Grenland.

– Vi har tenkt det er greit at tilbudet finnes i Midt-Telemark også. Foreløpig er det bare oss. Vi vil se om vi etter hvert får med noen av de andre advokatene i området, sier Lill Kristin Nilsen.

– Hvorfor lanserer dere akkurat dette tilbudet?

– Vi synes det er et bra tilbud og ser at det er behov for en del enkle avklaringe­r. Folk har kanskje spørsmål som de trenger å få avklart uten at ▶ dette koster masse penger, mener Nilsen og Kåsa.

Aktuelle problemsti­llinger kan vaere knyttet til hvorvidt man har krav på fri rettshjelp, eller ikke. Husleie-rettighete­r, arv, skilsmisse og barneforde­ling er andre stikkord.

– I og med at advokatvak­ta gir forslag til svar – kan det vaere litt risikabelt å benytte seg av tilbudet?

– Nei, det er den enkelte som avgjør hva han eller hun ønsker å gjøre videre. Men vi kan peke vedkommend­e i riktig retning, sier Lill Kristin Nilsen.

Skal vaere en møteplass

Kultursjef i Bø kommune, Hilde Pedersen, mener advokatvak­ta passer godt inn i oppdraget som et folkebibli­otek har.

– Biblioteke­t skal vaere en møteplass for alle og ikke minst en lavterskel-møteplass, sier Pedersen. Advokatvak­ta vil holde til på biblioteke­ts skjermede stillerom.

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? ADVOKATVAK­T PÅ BØ BIBLIOTEK: Advokatene Wenche M. Kåsa (t.v.) og Lill Kristin Nilsen (t.h.). I midten Hilde Pedersen fra Bø kommune.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ADVOKATVAK­T PÅ BØ BIBLIOTEK: Advokatene Wenche M. Kåsa (t.v.) og Lill Kristin Nilsen (t.h.). I midten Hilde Pedersen fra Bø kommune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway