Varden

Kjemper for å beholde skolen sin

3.104 underskrif­ter mot den foreslåtte flyttingen av Vestsiden ungdomssko­le til Kjølnes ble overlevert skolepolit­ikerne i går kveld.

- ▶ Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

Vestsiden FAU samlet 3.104 underskrif­ter mot flytting av ungdomstri­nnet. Kristin Hamre Tollnes (t.v.) og Marilen Bolsøy Semb vil ikke gå på Kjølnes.

– Vi er veldig fornøyd med skolen vår. Vi har god kantine og flinke laerere. De tre klassevenn­innene Marilen, Celine og Lavin er helt enige.

– Men blir det ikke kjedelig å gå på samme skole i ti år, da?

– Nei, vi vil vaere her. Skolen vår er nesten ny og vi vil ikke til Kjølnes, sier de tre sjetteklas­singene i munnen på hverandre.

Tidligere på dagen hadde de tegning. Marilen tegnet plakat. «Ikke ta ungdomssko­len vår», står på den.

Nesten hele klassen deres gikk i toget. Og alle de små rosa plakatene ble båret helt først.

Toget over brua

Noen mente bestemt at de ikke var så mange i 17. mai-toget, en gang, for hele 600 små og store samlet seg i fakkeltoge­t. Laerer Eirik Gjeitanger holdt appellen. I likhet med alle de andre laererne ønsker heller ikke han at ungdomstri­nnet på Vestsiden skal legges ned.

– Jeg håper jeg slipper å se kolleger og elever forsvinne over på andre siden av elva, sa han til stor applaus for alle i skolegårde­n.

Så toget de av gårde fra skolegårde­n, over Porsgrunns­brua og opp til Rådhusplas­sen. Politikern­e i Utvalg for barn, unge og kultur (BUK) hadde knapt rukket å sette møtet før de måtte ut på trammen og ta imot demonstran­tene. På plassen sto et hav av skoleeleve­r som taktfast ropte «Ikke ta skolen vår». En klarere melding kunne knapt de elleve politikern­e fått.

Støtte av Pors

Avgjørelse­n om en eventuell overføring av ungdomstri­nnet på Vestsiden til Kjølnes ungdomssko­le skulle stått på sakskartet i gårsdagens utvalgsmøt­e, men saken er utsatt. Nå dukker den antakeligv­is ikke opp før 26. april, men det velger FAU-leder Nina Kvendbø Frivold å tyde positivt. Det er hun og nestleder Lisbeth Semb som hadde tatt initiative­t til markeringe­n i går. Sammen med FAU støttet også samtlige idrettsgru­pper i Pors pluss Vestsiden Fellesskap opp om fakkeltoge­t.

Berører mange

Det er 3.000 Vessiafolk. Underskrif­tslisten utvalgsled­er Anders Rambekk (KrF) mottok inneholdt 3.104 navn.

– Det er imponerend­e. Dette berører veldig mange mennesker, sa Rambekk og tok listen med seg inn i rådhuset.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? VESTSIDEN SKOLE: Marilen Bolsøy Semb i midten har tegnet plakat. Sammen med klassevenn­innene Celine Jakobsen (t.v.) og Lavin Shawkat (t.h.) gikk de og neste hele klassen dere si fakkeltog i går ettermidda­g.
ALLE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN VESTSIDEN SKOLE: Marilen Bolsøy Semb i midten har tegnet plakat. Sammen med klassevenn­innene Celine Jakobsen (t.v.) og Lavin Shawkat (t.h.) gikk de og neste hele klassen dere si fakkeltog i går ettermidda­g.
 ??  ?? PORSGRUNNS ENESTE: Vestsiden er Porsgrunns eneste 1–10 skole. Det vil elever, laere og foreldre skal fortsette.
PORSGRUNNS ENESTE: Vestsiden er Porsgrunns eneste 1–10 skole. Det vil elever, laere og foreldre skal fortsette.
 ??  ?? FAU: FAU-nestleder Lisbeth Semb (t.v.) og leder Nina Kvendbø Frivold hadde 3.104 underskrif­ter med til skolepolit­ikerne i går.
FAU: FAU-nestleder Lisbeth Semb (t.v.) og leder Nina Kvendbø Frivold hadde 3.104 underskrif­ter med til skolepolit­ikerne i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway