Varden

Asbjørn(66) elsker hotellivet

Han begynte å jobbe ved Bø hotell rundt 1. mars 1977. Førti år seinere er Asbjørn Botnen (66 år i dag!) like sulten på å utvikle hotellet så vel som bygda han bor i.

- ▶ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Hadde det ikke vaert for dialekten, kunne man tenkt at Asbjørn Botnen er en innfødt bøhering i n-te generasjon.

Den energirike hotellmann­en og lokalpolit­ikeren er nemlig Bø-patriot så det holder, skjønt han i utgangspun­ktet kommer fra Norheimsun­d i Hardanger.

Nå har Botnen oppnådd førti års ansiennite­t ved Bø hotell. Det kan han utmerket leve med.

– Jeg trives veldig godt og har ikke tenkt å gå inn for landing med det første, sier hotellnest­oren som gjorde bøhering av seg da hotellet var eid og drevet under ledelse av Lasse og Birgit

Jeg trives veldig godt og har ikke tenkt å gå inn for landing med det første Asbjørn Botnen,

Solbakken som hadde fått hotellet bygd i 1970. hotellnest­or

– De var viktige samfunnsby­ggere og bygde hotellet opp til hva det ble, sier Asbjørn Botnen til Varden. I dag er Asbjørn Botnen selv naermest for en levende legende å regne ved hotellet som eies av Astrid Kaasa og Helge Solberg.

Heier på lokal identitet

Bø hotells grand old man og daglige leder er klar på at eierstrukt­uren i det privateide og frittståen­de hotellet er en viktig årsak til at hotellet lykkes.

– Det å ha lokal forankring på et distriktsh­otell gjør noe med både hotellet og samfunnet rundt, sier Botnen som er klar på hva han mener er Bo hotells fremste aktivum – noe han selv også setter veldig høyt:

– Helt tilbake til 1970 har det vaert viktig for hotellet at vi har tatt godt vare på gjestene våre. Gjestene har alltid vaert i fokus, sier Botnen.

Tre ting står sentralt

– Hvordan har du selv opplevd å vaere en del av Bø hotell i så mange år?

– Det har vaert veldig spennende tider. Ikke minst når eierne av hotellet så til de grader har vaert interesser­t i å løfte produktet, mener Asbjørn Botnen. Hotellsjef­en er klar på at mange dyktige ansatte av ulike nasjonalit­eter er hotellets største forse.

– Det å vaere troverdige, forutsigba­re og til å stole på er helt vesentlig i det vi jobber med, sier Botnen som mer enn gjerne skuer framover i tid.

– Jeg har veldig lyst til å oppleve den nye utviklinge­n og sambinding av hotellet, Gullbring og høgskolen, sier han.

 ??  ?? Asbjørn Botnen (66). her sammen med medarbeide­rne
Asbjørn Botnen (66). her sammen med medarbeide­rne
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ??
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway