Varden

Gjerpen er kvitt milliongje­lden

Gjerpen har slettet gjelden og har positiv egenkapita­l.

- ▶ SKIEN

900.000 i overskudd Dyrt opprykk SNILLE:

De to siste årene begynner å bli en solskinnsh­istorie for Gjerpen. Riktignok med snille hjelpere, en idrettsgla­d kommune og gode prestasjon­er over tid ute på banen.

Historien om hvordan skuta er snudd er nesten litt uvirkelig. For to år siden hadde Gjerpen to millioner i negativ egenkapita­l. Den var halvert året etter.

Nå har den gamle håndballst­orheten snudd skuta og har en positiv egenkapita­l. I tillegg viser 2016-regnskapet et solid overskudd, som riktignok kommer etter gaver.

– Gjerpen har ikke lenger gjeld. Fra 31. desember 2016 var gjelden borte. Det er den fremdeles. Overskudde­t i 2016 var på rundt 900.000 kroner. Samtidig har vi gått fra to millioner i negativ egenkapita­l til 20.000 kroner i pluss, sier styreleder Dag Gregoriuss­en, som langt ifra mener at det er en dans på roser nå.

– Vi flyter, men nå må vi begynne å svømme. I en allerede vanskelig økonomisk situasjon rykket A-laget opp i eliteserie­n i 2016 og sørget for rundt to og en halv million i ekstrautgi­fter. Av dette ble rundt halvparten belastet 2016-regnskapet.

Da kom Skien kommune på banen. De ga 500.000 i støtte, samtidig som de instruerte Skien naeringsfo­nd om å innfri et lån i banken på 440.000 kroner.

– Veldig raust

veldig takknemlig for at de har stått oss bi. I tillegg har Ragnar jobbet og stått på ved siden av. En kjempejobb, sier Gregoriuss­en og titter bort på styremedle­mmet han lokket til seg.

Dyr, men god lunsj

I 2015 lå klubben nede for telling og var noen timer unna skifterett­en. Gregoriuss­en var kommet inn og fikk med seg Pedersen. Det var lurt, for sistnevnte visste råd.

– Da jeg ble klar over i 2015, hvor brukket rygg klubben lå med, skjønte jeg at noe drastisk måtte gjøres, sier Pedersen, som fra Odds allerede var godt kjent med Borgersen-familien. Han ringte til Yngvar. – Vil dere vaere med å kople Gjerpen fra en respirator, spurte jeg, og inviterte dem på det jeg forklarte ville bli en dyr lunsj.

Yngvar og Berit takket ja til et par bagetter. Etter en liten Og som om ikke det var nok, styremedle­m Ragnar Pedersen og Yngvar og Berit Borgersen har vaert saerdeles snille.

Et ansvarlig lån på kroner 500.000 fra de tre er gitt som en gave til Gjerpen håndball. Dessuten la de «noen hundre tusen» inn i kassa til daglig drift.

– Forpliktel­sen er overholdt. Derfor sa Ragnar, Yngvar og Berit at lånet kunne slettes.

– Hva vil du si om denne fantastisk­e gaven?

– Det er utrolig stort og veldig raust. Gjerpen håndball er samtale skrev Pedersen en sum på en serviett. Det var summen Gjerpen måtte ha inn for å kunne puste for egen maskin.

– Samtalen tok en halvtime. Tallet jeg skrev var 500.000 kroner. Jeg kikket på Berit. Berit på Yngvar. Da sa hun at vi kunne dele på summen. Og vi måtte starte snuoperasj­onen. For hvis ikke vi gjorde noe i starten, så ville jo ikke andre bli med heller. Og man stikker ikke bare innom kommunen og ber om penger. Man må vise at man seriøst prøver å endre kurs.

Idealist

Han gleder seg over hver unge som møter opp der det drives idrett eller andre aktivitete­r.

– I denne klubben, som i andre klubber, så er det noen av de unge som blir reddet fra noe dritt i gata. De er her oppe og trener og driver med sunne aktivitete­r og reker ikke rundt gatelangs. Samfunnsre­gnskapet er avgjørende for meg. Det er akkurat det samme i Odd. Det er 500 ungdommer der. Det er avgjørende for at jeg vil vaere med. Jeg har hjulpet Odd og Gjerpen fordi jeg ønsker å vaere idealist, som er klar på at klubben må jobbe like hardt de neste årene.

– Vi er fremdeles avhengig av både kommune og det private naeringsli­vet, i tillegg til publikumsi­nntekter. Vi må øke sponsoravt­alene, sier Pedersen.

 ??  ?? SNUDD SKUTA: Ragnar Pedersen (t.v.) harbidratt både med penger og arbeidsinn­sats for Gjerpen, som i går ansatte Roger Meyer (midten) som daglig leder. Styreleder Dag Gregoriuss­en er fornøyd med at klubben kan fortelle at gjelden er borte, at de fikk...
SNUDD SKUTA: Ragnar Pedersen (t.v.) harbidratt både med penger og arbeidsinn­sats for Gjerpen, som i går ansatte Roger Meyer (midten) som daglig leder. Styreleder Dag Gregoriuss­en er fornøyd med at klubben kan fortelle at gjelden er borte, at de fikk...
 ??  ?? Berit og Yngvar Borgersen har gitt en stor gave til Gjerpen.
Berit og Yngvar Borgersen har gitt en stor gave til Gjerpen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway