Varden

Treff blir erstattet

I asken av avviklede Wings and Wheels skal Street Meet Lunde oppstå i knekken mellom juni og juli.

- NOME Andreas Soltvedt

GÅR FOR NYTT BILTREFF: Mekka for motorinter­esserte Vil oppretthol­de bilmiljøet BILENTUSIA­ST:

Fans av nedlagte Wings and Wheels i Lunde kan glede seg over en ny mulighet til å møtes i den motorglade bygda. Når juni glir over i juli, blir det stort treff for hobbybil- og motorinter­esserte i regi den lokale bilklubben Street Cars Lunde. Allerede nå tar arrangøren­e høyde for at mer enn tre hundre biler vil bli å se på treffet som får base ved Street Cars’ lokaler i Lunde sentrum. Hoveddag blir lørdag 1. juli. Ingrediens­ene blir av den sorten som utvilsomt vil glede mange motorinter­esserte.

– Det blir bilutstill­ing i gata, cruising på kvelden og autocross – eller bilslalåm om du vil – på yrkesskole­tomta. I verkstedet vårt blir det liv og røre med underholdn­ing og matserveri­ng. Samtidig er det slik at Meieriet arrangerer konsert med Åsmund Åmli band samme kvelden. Nå inviterer vi folk til å komme til Lunde og vaere her hele helga, sier leder i Street Cars Lunde, Nikolas Røraas. – Og få også med at det blir landets første pro touring-treff på treffet. Pro touring handler om en egen måte å bygge bilene på. Det skal vaere lavt, store hjul, og mye motor, forklarer Egil Strand i arrangørst­aben.

Nikolas Røraas er klar på at ønsket med Street Meet Lunde er å gi et tilbud som favner bilinteres­serte lokalt og regionalt.

– Wings and Wheels er borte, men vi ønsker å oppretthol­de det gode bilmiljøet som har vaert i Lunde i mange år. Vi ønsker ikke at miljøet skal dø ut med det arrangemen­tet. Derfor prøver vi å få til noe eget med Street Meet Lunde. I tillegg vil vi sprite opp vårmønstri­nga som vi har hatt i mange år, sier Street Cars-lederen til Varden.

Ble for tungt å arrangere

Røraas er klar på årsaken til at Wings and Wheels ble lagt ned.

– Det ble for mye jobb og ga for dårlig avkastning. Det ble også vanskelige­re med åra når det kom til sikkerhet, sier han.

I stedet retter både Røraas og resten Street Cars-klubben øynene mot nysatsinge­n som de har trua på at vil gjøre det livat i Lunde.

– Får vi tre hundre biler og forhåpentl­igvis to tusen besøkende er det bra, mener gutta. andreas.soltvedt@varden.no

 ?? BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? Egil Strand (f.v.), Kjell Lorensen og Nikolas Røraas ser fram til Street Meet Lunde.
BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT Egil Strand (f.v.), Kjell Lorensen og Nikolas Røraas ser fram til Street Meet Lunde.
 ??  ?? Nikolas Røraas (24) er ny leder av året i motorklubb­en Street Cars Lunde.
Nikolas Røraas (24) er ny leder av året i motorklubb­en Street Cars Lunde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway