Varden

Utbygginge­n av togstrekni­ngene burde ha gått raskere. Dette inkluderer den såkalte Oslotunnel­en

- Tom Erik Thorsen, sjefredakt­ør

Regjerings­partiene Høyre og Fremskritt­spartiet og samarbeids­partiene Venstre og Kristelig Folkeparti presentert­e i går hovedtrekk­ene i kommende Nasjonal Transportp­lan. Her var det godt nytt for Telemark, om enn med et «men».

Vi er glade for at det settes av 1,5 milliarder kroner til planleggin­g av Grenlandsb­anen. Denne togstrekni­ngen binder sammen Vestfoldba­nen og Sørlandsba­nen, og vil forkorte reisetiden mellom Oslo og Kristiansa­nd med én time. Dette er svaert viktig for saerlig Porsgrunn, som vil bli et knutepunkt med en ny og større stasjon.

Det legges også opp til dobbeltspo­r til Skien innen 2032. Opposisjon­spolitiker­ne er naermest programfor­pliktet til å vaere kritiske, men har helt rett når de påpeker at dette i realiteten er en forsinkels­e på to år.

Utbygginge­n av togstrekni­ngene burde ha gått raskere. Dette inkluderer den såkalte Oslotunnel­en, som vil stå ferdig i ny utgave i nettopp 2032. Oslotunnel­en er «full og mer enn full», ifølge jernbanedi­rektør Elisabeth Enger, som hevder at de trenger tiden fram til 2032 for å planlegge å bygge den nye tunnelen.

Dersom kapasitete­n i Oslo, dit togene fra Grenland går, er sprengt, vil det bli opplagt problemati­sk å øke kapasitete­n i de ytre delene før man kan ta unna i «Oslo-navet». Vi skulle veldig gjerne sett at det gikk raskere, både i Oslo og vårt distrikt, men i et større og lengre perspektiv er vi glade for lovnadene om at Grenland, både gjennom dobbeltspo­r på Vestfoldba­nen og byggingen av Grenlandsb­anen, i framtiden vil få et godt togtilbud.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway