Varden

Frp har anmeldt fire involverte

Nå er det bestemt: Politiet skal undersøke om det har pågått noe ulovlig i forbindels­e med uttak av sand på Geiterygge­n, etter at Skien Frp har anmeldt fire ulike aktører.

- ▶ fredrik.nordahl@varden.no SKIEN Fredrik Nordahl

Striden om uttak av sand fra Geiterygge­n har havnet hos politiet. I går anmeldte Skien Frp, ved Stein Olav Aasland, Skien kommune og tre firmaer til politiet.

Fredag formiddag sto leder Skien Fremskritt­sparti, Stein Olav Aasland, klar i politivakt­a med anmeldelse­n hvor de hevder at Skien lufthavn, Aaltvedt Betong og Tipp Transport (se undersak), samt Skien kommune har brutt deler av Plan og bygningslo­ven.

Skiensordf­ører Hedda Foss Five (Ap) utelukker ikke at det kan ha skjedd noe ulovlig.

Jobber på spreng

– Dette er av allmenn interesse. Derfor er det viktig at vi får en ekstern gransking av profesjone­lle. Her er det mange løse tråder med tanke på hvem som har ansvaret, sier Aasland.

Ordfører Hedda Foss Five sier hun tar anmeldelse­n til orienterin­g.

– Nå er det politiet som skal jobbe videre med denne anmeldelse­n. Dette kommer imidlertid ikke til å endre noe i vårt arbeid med å undersøke omstendigh­etene. Vi jobber på spreng med å skaffe all dokumentas­jon som er bedt om, sier ordføreren.

– Kan du garantere at Skien kommune ikke har gjort noe galt?

– Jeg ønsker ikke å svare bastant før jeg har fått all informasjo­n. Jeg utelukker ingenting. Her skal alle steiner snus, uansett hva som kan dukke opp, sier ordføreren.

Politiet kartlegger

Aasland begrunner anmeldelse­n ytterliger­e med at det er stort sprik i de beregninge­r av masser som er tatt ut.

– Dette kan i ytterste konsekvens ha påført Skien kommune et tap som i verste fall beløper seg til flere titalls, millioner kroner. Det er også mistanke om grove brudd på plan og byg ningsloven og annet lovverk fra kommunens side i håndtering­en av saken, mener Aasland og legger til:

– Skien Frp ved styret har besluttet at det er mest korrekt at det er styret som framsetter anmeldelse og ikke bystyregru­ppen, da de befinner seg i en slik situasjon at de kan komme under etterforsk­ing i forhold til ansvar. Politiinsp­ektør Skule Worpvik ønsker ikke å si mye om politiets rolle på det nåvaerende tidspunkt. – Vi er kjent med saken og skal kartlegge på vår måte om det har pågått noe straffbart, sier Worpvik.

 ??  ??
 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? POLITIANME­LDER: Leder i Skien Fremskritt­sparti, Stein Olav Aasland, har anmeldt Skien kommune, Skien lufthavn, Aaltvedt Betong og Tipp Transport i forbindels­e med uttak av sand fra Geiterygge­n. Han begrunner anmeldelse­n blant annet med at han mener...
FOTO: FREDRIK NORDAHL POLITIANME­LDER: Leder i Skien Fremskritt­sparti, Stein Olav Aasland, har anmeldt Skien kommune, Skien lufthavn, Aaltvedt Betong og Tipp Transport i forbindels­e med uttak av sand fra Geiterygge­n. Han begrunner anmeldelse­n blant annet med at han mener...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway