Varden

Lovende Odd-takter

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

Kalenderen viser fortsatt at vi er tidlig i mars og – og dermed en god stund til sesongstar­t, men det er utvilsomt positive takter å spore i Odds sesongoppk­jøring. I går ble Viking tidvis feid av banen, og Oddrane ga seg ikke før blåskjorte­ne hadde fått fire baklengs med seg hjem til Stavanger.

Man skal vaere forsiktig med å legge for mye i betydninge­n av resultater i treningska­mper. Det er likevel vanskelig å ikke legge merke til at Odd har slått svenske Kalmar (3-1), Lillestrøm (3–1) og Viking (4–1) med klare sifre. Vikings vinter blir betegnet som god i Rogaland. Uavgjort (1–1) mot det russiske storlaget Zenit St. Petersburg (1–1) er, på de fleste mulige måter, også en prestasjon. 4–0 mot Notodden FK er også klare sifre, men her skal det også vaere forskjell; at Odd i praksis stilte med to lag i denne kampen forteller litt om det. Vinterens eneste tap er mot danske Aalborg (1-2).

Det spekuleres i om Odd-stallen aldri har vaert bedre. Nykommerne Martin Broberg, Pape Paté Diouf og Torbjørn Agdestein er spennende på forskjelli­g vis, men det er også de lokale ungguttene John Kitolano, Erik Eikeng, Markus Kaasa og Stefan Mladenovic.

Forventnin­gene til årets Odd-utgave er skrudd opp. Selv etter fjorårets medaljeses­ong. Hvor gode Odd virkelig er, og hvordan det høye forventnin­gspresset takles, får vi ikke svar på før Eliteserie­n sparkes i gang borte mot Rosenborg den 2. april. Mye tyder imidlertid på at fotballint­eresserte telemarkin­ger har mye å glede seg til.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway