Varden

Søtt, salt og syrlig fra energisk russ

Med store spørsmål om livet og spøkefull erting av laererne, bød Børussen på noe for enhvesmak under årets russerevy.

- BØ Birgit Espedalen

De hadde valgt den passende tittelen «Godt og blandet med Børussen». Og her var revynummer av både det søte, salt og syrlige slaget.

De åpnet friskt med fellessang og rundt 75 russ samlet på scenen. Et godt øyeblikk for alle stolte foresatte, søsken og venner blant publikum til å ta fram mobilen og knipse i vei – det svingte over fellessang­en til de kjente tonene til bandet Journey og låta «Don’t Stop Believin’», som markerte at denne gjengen var årets avgangskul­l.

Lite dødtid

Stram regi gjorde at første del av revyen ble unnagjort på en halv time. Kanskje kunne de ha puttet inn et par nummer til for å ha utvidet noe, men likevel ros for å rydde unna mye dødtid som fort kan prege en amatørrevy. Her var det gode overganger og bra variasjon mellom sketsjer, sangnummer og danseinnsl­ag.

Gode tekster

Ros også til flere innslag med kvalitet på tekster og sluttpoeng­er. Mon tro om ikke besteforel­dre med dårlig hørsel var inspirasjo­n til sketsjen «Gamleheime­n».

Samtalen mellom de tre eldre fikk noen overrasken­de endringer, til stor latter fra salen. Grov undertone også i innslaget fra styrkeromm­et på skolen, der to treningsvi­llige laerere fikk gjennomgå. Liten tvil om at gjenkjenni­ngsfaktore­n var stor og parodien godt gjennomfør­t av

Liten klage I havn

de på scenen ut fra mottakelse­n fra salen. Slikt hører med i en russerevy. elever, godt pakket inn i dyner og pysjamaser. Ikke vanskelig å tolke hva de ville drive med istedenfor å pugge til prøver.

Avslutning­en lot de store spørsmålen­e henge ved i pausen – kan en fisk bli tørst og hva skjer hvis en synkronsvø­mmer drukner? Må de andre gjøre det samme? Ikke bare, bare å lage revy i en hektisk hverdag, men ut fra første akt, som var det Varden fikk med seg før deadline, kom gjengen vel i havn. En prat med russen i forkant av forestilli­ngen avslørte nemlig at det hadde vaert hektisk øving fram til det siste, og mange nerver på høykant At det er mye press på ungdommen, ifølge dem selv, kom til uttrykk i sangen «La oss vaere». DumDum Boys og «Splitter Pine» ga bakgrunnsm­usikk til leie om alt kom til å fungere og bli godt mottatt.

Men ut fra latter og applaus fra en fullsatt Storsal og 385 frammøtte, så var det lite å frykte og mye å glede seg over.

 ?? ALLE FOTO: BIRGIT ESPEDALEN ?? ENERGI: Bra energi over åpningssan­gen til årets russekull med revyen «Godt og blandet med Børussen» som ble vist i Gullbring kulturanle­gg i går.
ALLE FOTO: BIRGIT ESPEDALEN ENERGI: Bra energi over åpningssan­gen til årets russekull med revyen «Godt og blandet med Børussen» som ble vist i Gullbring kulturanle­gg i går.
 ??  ?? TRENING: På skolens styrkerom fikk de treningsvi­llige laererne gjennomgå.
TRENING: På skolens styrkerom fikk de treningsvi­llige laererne gjennomgå.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway