Varden

Vil ikke jobbe i frityrlukt lenger

Visit Kragerø mener dagens lokaler ikke fungerer som turistkont­or. 290.000 kommunale kroner er heller ikke nok til å holde helårsåpen­t.

- sindre.omenas@varden.no Sindre Omenås

De som har jobbet hos oss tidligere, er også klar på at de ikke vil jobbe i frityrlukt. Espen Johannesse­n, leder Visit Kragerø

Visit Kragerø er på jakt etter nye lokaler for turistkont­oret. Siden 2009 har de hatt kontoret i bygget etter jernbanest­asjonen.

Felles med gatekjøkke­n

– Det er i grunn en perfekt plassering, men det fungerer absolutt ikke i dag, sier leder av Visit Kragerø, Espen Johannesse­n.

Hovedårsak­en er at de deler lokalene med et gatekjøkke­n, som Visit Kragerø mener gjør det vanskelig å presentere kontoret på en god måte.

– De som har jobbet hos oss tidligere, er også klar på at de ikke vil jobbe i frityrlukt denne sommeren, sier Johannesse­n.

Må tenke nytt

Formannska­pet vil sette av 290.000 kroner til å drifte turistkont­oret. Politikern­e gikk bort fra forslaget fra rådmannen om å hente pengene fra naeringsfo­ndet, men heller finne pengene i det ordinaere driftsbuds­jettet til kommunen.

Johannesse­n sier det bare vil finansiere lønnsutgif­ter for kontoret i opp til ti uker.

– Det er et spørsmål om hvem som skal ta rollen som vertskap. Det mener jeg er kommunen, og da er det passivt å ikke ha disse utgiftene i det ordinaere budsjettet, og heller ikke legge til rette for helårsdrif­t, sier Johannesse­n.

Han mener det er på tide å tenke nytt, samtidig med å legge til rette for et helårs turistkont­or som også kan tjene penger.

– Det er etterspørs­el etter suvenirer og andre gjenstande­r som knyttes til Kragerø. Visit Kragerø ble langt på vei skviset til å ta på oss driften av turistkont­oret i 2009, og det er ikke gjort noe for å bedre rammene for kontoret. Faktisk fikk vi rundt dobbelt så mye penger fra kommunen den gang.

Leier ut jernbeneby­gget

Kragerø kommune er i samtaler med et forsikring­sselskap, som ønsker å leie Jernbaneby­gget.

Espen Johannesse­n sier Visit Kragerø har kontakt med flere som har lokaler i sentrum som vil passe som turistkont­or.

Johannesse­n håper å få på plass en løsning til 1. juni, der turistkont­oret er åpent fem dager i uken fram til 1. september. Så en prøveordni­ng med noen dager i uken ut året.

Ordfører Jone Blikra sier Visit Kragerø har hatt gratis husleie og får lik støtte i år som i fjor.

– Vi kan ikke tvinge dem til å bli eller drive kontoret, men det må også vaere i naeringens interesse hva som legges til rette for turistene.

 ??  ?? VIL UT: Visit Kragerø ønsker ikke å drive turistkont­or i lokalene der det også er gatekjøkke­n. Kommunen vurderer nå å leie ut bygget til et forsikring­sselskap.
VIL UT: Visit Kragerø ønsker ikke å drive turistkont­or i lokalene der det også er gatekjøkke­n. Kommunen vurderer nå å leie ut bygget til et forsikring­sselskap.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway