Varden

En venstresid­e mange vil frykte

Odds venstresid­e terroriser­te Viking. Og Riku Riski var terrorsjef.

- Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no Nils-Tore Olsen nils-tore-olsen@varden.no

– Spiller vi som vi gjorde den første halvtimen, er det få lag i Norge som slår oss, sa Odds trener Dag-Eilev Fagermo etter 4-1 mot Viking fredag.

Herjet på kanten

I den perioden herjet Odd med Viking, og det var venstresid­en som terroriser­te siddisene mest.

I sentrum for det: Riku Riski, med et bakrom han visste å boltre seg i.

Fagermo var meget fornøyd med finnen.

– Han var god, både med scoring og målgivende. Scoringen var viktig for Riku, mener sjefen.

Viking sto høyt fra start, og ble straffet av Riski. Først da han serverte til Fredrik Nordkvelle etter seks minutter.

– Jeg trives når det blir slikt bakrom, og da er det bare å utnytte det, sier den finske spilleren som må ha spilt på seg en solid dose selvtillit. Han utnyttet det til de grader.

6. minutt: La ut 45 grader til Fredrik Nordkvelle. 1-0.

11. minutt: Bakromsløp, og regien da Pape Pate Diouf avslutter med brassespar­k, som ender med corner. Thomas Grøgaards presise innlegg finner Steffen Hagen, som header inn 2-0.

I tillegg skapte Odd gode sjanser til å øke, etter at hurtigtoge­t utnyttet Vikings store bakrom.

– Det var deilig at Riku ser førtifem grader ut, i stedet for å slå inn. Jeg trives når jeg kan få skutt derfra, sier Nordkvelle.

Klisjeen «i krysset er det alltid ledig» stemte godt da.

– Det er alltid ledig der, humrer Nordkvelle.

Burde ledet mer

Odd ledet 2-0 til pause etter en forrykende god første omgang, men hadde sjanser til å lede mer. Vikings første sjanse kom etter 40 minutter.

– Vi varierer kanskje litt for mye, men når vi er gode, er vi ordentlig gode, mener Nordkvelle.

Fredrik Nordkvelle, Steffen Hagen, Riku Riski og Thomas Grøgaard er alle på Odds venstre side, og de scoret målene for skiensklub­ben.

Etter 68 minutter klarte Odd endelig å bruke Riski i bakrommet igjen. Og det var et kjempeangr­ep fra telemarkin­gene. Først gode kombinasjo­ner mellom Martin Broberg og Jone Samuelsen. Sistnevnte slo en stikker i bakrommet til Riski. Finnen gjorde ingen feil alene med Austbø. Dermed 3-0.

Kvarteret før slutt fikk Viking en trøstescor­ing da Abdisalam Ibrahim plutselig var alene innenfor femmeteren, men minutter før slutt sørget Thomas Grøgaard, som ble spilt fri alene med Austbø, for 4-1 til Odd.

 ??  ?? SCORET: Både Fredrik Nordkvelle, Thomas Grøgaard og Riku Riski spiller alle på venstresid­en, og alle scoret for Odd i 4-1-seieren over Viking. Hvitskjort­enes venstresid­e terroriser­te siddisene.
SCORET: Både Fredrik Nordkvelle, Thomas Grøgaard og Riku Riski spiller alle på venstresid­en, og alle scoret for Odd i 4-1-seieren over Viking. Hvitskjort­enes venstresid­e terroriser­te siddisene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway