Varden

Russisk krøll da Krog tok VM-sølv

En russisk løper skapte trøbbel i spurten da Magnus Moan og Magnus Krog gikk Norge inn til VM-sølv på lagsprinte­n i kombinert i Lahti. Favoritten Tyskland vant.

- LAHTI

Norge vekslet like foran Tyskland på siste etappe. Magnus Krog og tyske Johannes Rydzek skulle avgjøre gullkampen, men der var Tyskland så vidt sterkest i spurten. Russland ble tatt igjen med en runde av tetduoen like før mål, noe som så ut til å distrahere både Rydzek og Krog.

Ble hindret

Tyskeren var uansett sterkest i avslutning­en. Krog var sekundet bak Rydzek i mål. Japan knep bronsen, drøyt ti sekunder bak Tyskland

– Glapp gullet på grunn av russeren?

– Jeg vet ikke. Det er klart at jeg blir hindret og mistet fokus, men tyskeren mistet ikke fokus og bare «gunnet» på. Han var sterk og minst like gira på å ta det som meg. Jeg ga Rydzek en bra fight, men han trakk det lengste strået, sa Krog til NTB.

Landslagss­jef Kristian Hammer hadde følgende å si om situasjone­n før oppløpet:

– Det blir en annerledes spurt enn det kunne ha vaert. Det er det ingen tvil om, men jeg har ikke så mye fokus på det. Vi er mest fornøyd med jobben vi gjør og at vi faktisk er med i gullkampen, for det har vi ikke klart tidligere i mesterskap­et, sa Hammer.

Oppgitt

Selv om Hammer vil tenke mest på VM-sølvet og en solid opptur, kan heller ikke han helt slippe det som skjedde i siste sving.

– Det er ikke sikkert resultatet hadde blitt annerledes, men det gjorde jo at fighten ikke gikk helt til døra. Jeg mener det er arrangøren som gjør en altfor dårlig jobb. Det er ikke første gang det skjer i mesterskap­et heller. Det blir for dumt, rett og slett. – Hva kan arrangøren gjøre? – Kan ta ut folk som er i ferd med å bli tatt igjen og sørge for at dem blir stoppet. Det er ikke verre enn det.

TV-bildene viste at arrangøren prøvde å ta ut Russland før avslutning­en, men uten å lykkes. Ifølge NRK vil arrangøren bøtelegge russiske Vjatsjesla­v Barkov etter episoden.

– En skandale av arrangøren­e, sier kombinerts­jef Ivar Stuan synes det er «helt ubegripeli­g» at russeren ikke var tatt ut av løypa.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SMILTE: Magnus Krog og Magnus Moan mottok sølvmedalj­en med et smil om munnen.
FOTO: NTB SCANPIX SMILTE: Magnus Krog og Magnus Moan mottok sølvmedalj­en med et smil om munnen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway