Varden

Og dette er den nye Gjerpen-keeperen

Kvelden ble ikke så verst for Gjerpen, som tok ett saerdeles viktig poeng – og sikret seg en ny keeper.

- SKIEN Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Nederlands­ke Annick Lipman har spilt to sesonger i hardt satsende Vipers i Kristiansa­nd.

Neste sesong spiller hun for Gjerpen.

– Vi føler at det setter oss i en veldig god situasjon på keeperplas­s, sier trener Ketil Arntzen.

Må spille kamper

Lipman er på utgående kontrakt i sør. Da hun reiste til Norge, var hun i bildet til et landslag som har vaert ett av de mest framgangsr­ike de siste årene, men ble satt tilbake av skade.

– Helle Thomsen (Nederlands landslagst­rener, red. anm.) har sagt at Lipman må til en klubb hvor hun får spille kamper, forteller Arntzen.

Da hadde han akkurat sett Hanne Torkaas spille en sentral rolle i dramaet som utspilte seg etter pause, og endte med ett Gjerpen-poeng – takket vaere Melanie Baks utligning sju sekunder før slutt.

Nøstvold igjen

Torkaas hadde flere viktige redninger i omgangen, inkludert sjumeteren fra hun som vant forrige møte mellom lagene for Sola – tidligere landslagss­piller Tonje Nøstvold.

– Vi vet at Nøstvold kan spille gode 2. omganger, sier Arntzen, som valgte å legge ut frimerke.

Med avslutning­en ble en kamp mot klokka. Gjerpen, som ledet 16–9 etter 22 minutter av kampen, ble jagende på hjemmebane.

– Det er egentlig ikke så rart at kampen blir slik, siden dette var et møte mellom to lag som har hatt flyt. Det hadde vi før pause, og Sola mest etter.

Bak sto fram

Da klokka gikk ubønnhørli­g mot 60 minutter, og Gjerpen var på siste pasning etter dommernes passivtvar­sel, fant Bak en åpning – og skjøt.

Et helt avgjørende poeng, mener Arntzen, som så Stabaek tape mot Vipers, og at det dermed skiller fem poeng ned til kvalifiser­ingsplasse­n.

Da begynner det å naerme seg at serieavslu­tningen mellom nettopp Stabaek og Gjerpen ikke behøver å bli den nervepåkje­nningen mange har sett for seg.

Sjefen la ikke skjul på at Bak var kjekk å ha.

– Hun er gull verdt. Ingen tvil om det. Dorthe Groa pustet lett ut. – Det var godt Melanie skjøt. Jeg hadde ikke saerlig lyst, innrømmet hun med et smil.

??  ??
 ??  ?? SOLID: Hanne Torkaas sto en solid 2. omgang, og redder her straffe fra Nøstvold på23–23. Neste sesong får Torkaas ny kollega, i form av nederlands­ke Annick Lipman (innfelt).