Varden

ANDRE MENER

-

Forsøket på å redusere 19 fylkeskomm­uner til 10–11 regioner er i ferd med å bli gjennomfør­t. På papiret. Men reformen er et klassisk eksempel på et slapt kompromiss, som ikke har den nødvendige kraften eller viljen bak seg. (...)

Selve skissen og regioninnd­elingen fremstår tilfeldig. Den er preget av minste motstands vei. Diskusjone­n om Oslo og Viken-regionen, som nå omkranser hovedstade­n, er knapt påbegynt. Nord-Norge er uforløst. Vestlandsf­ylkene har gjennomfør­t en kort, men lite frukt-

bar diskusjon om hva en vestlandsr­egion kunne blitt. I tillegg er det uklart hvilke oppgaver som flyttes til regionnivå.

Det manglende engasjemen­tet rundt fylkeskomm­unen forsvarer ikke at samarbeids­partiene har tatt lett på denne reformen. Den hadde fortjent en tydeligere vilje.

Aftenposte­n

Lagmannsre­tten har slått fast det som burde vaere en selvfølge: Staten har ikke brutt menneskere­ttighetene til Anders Behring Breivik.

Hans soningsfor­hold er innenfor det akseptable, både i forhold til norsk lov og internasjo­nale konvensjon­er. Det skulle da også bare mangle. Men i lys av tingretten­s dom i fjor, som slo fast at staten hadde brutt menneskere­ttighetene overfor Breivik, fryktet vi det verste. Den ferske dommen fra Borgarting lagmannsre­tt knuser i virkelighe­ten tingretten­s begrunnels­er, lovforståe­lse og konklusjon. Det er helt på sin plass. Tingretten­s dom var juridisk tynn. Den var også i strid med den allmenne rettsoppfa­tning. (...)

Norge bryter ikke menneskere­ttighetene. Selv ikke i møte med en mann som Anders Behring Breivik.

Verdens Gang

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway