Varden

Keeperhelt­en reddet «Kules»

- SKIEN

Herkules-keeper Jesper Gulliksen mente selv han hadde tre redninger. For Herkules var det en lykke at de kom da de vippet til 30-29-favør.

- Jeg er overhodet ikke fornøyd med meg selv, men gutta utpå spilte til 11 på børsen. Jeg til minus to, sier keeperen etter kampen.

Han var lettet, som resten av Herkules, som med den 17 år gamle keeperens redninger mot slutten, sørget for å ta to veldig viktige poeng.

– Det er sterkt av oss å vinne dette, men jeg føler ikke at jeg var den viktigste, sier 17-åringen som voktet Herkules-målet.

Tøff motstand

Vestfoldla­get Runar ble en hard nøtt å knekke. Laget til skiensmann­en Bård Tonning jakter en av opprykkspl­assene, og lå foran søndagens kamp tre poeng bak Sandefjord på kvalifiser­ingsplasse­n.

For Herkules handlet det om helt andre ting. Bunnlaget (lå helt sist) trengte poeng for å klatre over streken.

Fra start var Herkules best, men klarte ikke helt å riste av seg Runar – til tross for at gultrøyene ledet med tre to ganger før pause.

Henrik Moen var en av de toneangive­nde spillerne for Herkules den første omgangen. Lysluggen scoret på fem av fem.

Herkules fikk en god start på omgangen, og ledet kjapt 3-1. Gultrøyene klarte imidlertid ikke stikke fra Runar utover omgangen.

Viktige redninger

Vestfold-laget knappet inn, og store deler av den første omgangen var jevnspilt.

To ganger ledet Herkules med tre mål, men Vestfoldla­get avsluttet best, og gikk til pause på 16-17. Kampen vippet også utover andre omgang, men Herkules sørget for å ta et nødvendig tak.

Sander Svardal scoret hans første da han satte inn 24-34 etter ti minutter. Kort tid etter viste Preben Evensen seg fram. Bakspiller­en har vaert skadet en stund, men friskmeldt­e seg selv til denne kampen.

En spennende avslutning, med tre solide redninger, sørget for at Herkules vant med ett.

?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? REDDET: Jesper Gulliksen mener selv han hadde tre redninger. Det var nok det.