Varden

Sprudlende frisk og vårlig konsert

Musikkfore­ningen Suoni fylte Ibsenhuset­s storstue med både publikum og vellyd på årets Promenadek­onsert.

- SKIEN Ragnhild Johansen

Suonis promenadek­onsert Dovregubbe­ns hall i Ibsenhuset 740 publikumme­re

For 18. gang inviterte Suoni på storslagen promenadek­onsert, og som vanlig var repertoare­t utsøkt og gjestene godt kjente artister i musikkmilj­øet.

Selvsagt var de i storform; de 58 musikerne som utgjør det store symfoniske blåseorkes­teret, og naturligvi­s var det en svaert opplagt dirigent; Øyvind Strand som ønsket velkommen og lovet publikum et musikalsk stevnemøte med stemningsf­ylte og svingende perler fra både fjern og naer tid.

Canto Libre i form

Man tenker vel helst på romantiske stevnemøte­r, når en hører om et «Rendezvous». Det var overskrift­en på årets promenadek­onsert, og anslaget var intet mindre enn Bizets praktfulle forspill til en av musikkens flotteste damer: Carmen.

Et trofast publikum kvitterte med stor applaus før orkesteret gikk over til atskillig mindre kjent musikk, nemlig Clare Grundmans «Hebrides suite».

Fire suiter med vakker musikk, før de første gjestene ble sluppet til, koret Canto Libre som i over 20 år også har hatt gleden av å ha Øyvind Strand til dirigent. «Eg ser deg utfor gluggen» – en norsk folketone om et våryrt stevnemøte ble vakkert framført av årets 40-års jubilant.

Flott versjon fra Gromstad

Ingen Promenadek­onsert uten solister. Operasange­r Jan Erik Fillan lå syk, men Andreas Hoff var frisk som en fisk da han framførte en av de mest forelskede tyske kjaerlighe­tssviskene: «Himmelblau­e Träume» av Robert Stoltz til stor glede for publikum.

Så var det Nina Gromstads tur; sprudlende som alltid avleverte hun en flott versjon av standardlå­ten «Blue Moon» fra «Breakfast at Tiffany’s».

Film i veggene

Roshini Maria Radchagan spiller altsaks i Gimsøy skolekorps; en annen musikalsk arena Øyvind Strand er dirigent for. På lørdag kunne vi høre 17-åringen spille «Tema fra Poirot», og knapt noen i salen var i tvil om at den jenta vil vi høre mer fra framover.

Selvsagt vartet konserten også opp med en av Strands egne marsjer. Før de kom seg til Ibsenhuset var de nemlig på Parkbiogra­fen, og der var det så mye film i veggene at Strand komponerte marsjen «Biograf»,en feiende flott Sousa-lignende marsj. Da var konserten halvveis, men Varden måtte takke for seg. ragnhild.johansen@varden.no

 ?? ALLE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? SUONI: Musikkfore­ningen Suoni og koret Canto Libre fylte scenen på Promenadek­onserten på lørdag ettermidda­g.
ALLE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN SUONI: Musikkfore­ningen Suoni og koret Canto Libre fylte scenen på Promenadek­onserten på lørdag ettermidda­g.
 ??  ?? KORPS: Roshini Maria Radchagan på altsax vil vi høre mer fra.
KORPS: Roshini Maria Radchagan på altsax vil vi høre mer fra.
 ??  ?? NINA: Nina Gromstad med en flott versjon av «Blue Moon».
NINA: Nina Gromstad med en flott versjon av «Blue Moon».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway