Varden

Sterkt engasjemen­t

Baksnakkin­g trigget Karin Okkenhaug Seim til å ta spotlighte­n med sin egen sang.

- SKIEN/OSLO Helge Ottesen helge.ottesen@varden.no

Sangen heter «Se det du ser». Christer Falck har lagt den ut på sin facebooksi­de med link til Soundcloud og kommentarf­eltet inneholder skryt hele veien.

– Utrolig gøy. Den skal få høy rotasjon hos NRK Telemark også. Spesielt gøy med Telemark.

Ville rekke opp hånden

Karin Okkenhaug Seim fra Skien er en av Norges mest anerkjente korister. Det synes hun er en trygg rolle å inneha, hun synes det er langt mer skummelt å stå fram som solist. Men dette ser ut til å bli kjempegøy.

– «Se det du ser» handler om baksnakkin­g. Det har engasjert meg lenge. At man snakker negativt om andre som ikke er til stede. Enten det gjelder egne venner eller de man ser fra sofaen som kanskje kommer med en klønete uttalelse på tv. Jeg kjenner jeg får høy puls av å snakke om det. Nå ville jeg rekke opp hånda og si at dette slett ikke er hyggelig. Vi ser fort på de vi ser på TV som endimensjo­nale, men de er jo så my mer enn det som kommer frem på skjermen. Det er det viktig å ha tanke for,sier hun engasjert.

Tredobbel filtertest

– Jeg minner gjerne om Sokrates sin tredoble filtertest. Når noen ville fortelle ham om andre, ba han dem ta testen:

1) Sannhet - er du helt sikker på at det er sant det du skal fortelle?

2) Godhet - er det noe godt du skal fortelle?

3) Nytte - er det noe nyttig du skal fortelle? Er det ikke sant, godt eller til nytte - hvorfor skal du da i det hele tatt fortelle det? Tenk om alle hadde tatt denne testen, da hadde vi avskaffet baksnakkin­g!

Startet i Gla ’Vox

Karin Okkenhaug Seim begynte i barnegospe­lkoret Gla ’Vox på Gulset. Ildsjel og dirigent Odd Jacobsen ville hun skulle synge solo, men det turte hun ikke.

– Odd lot meg vaere med selv om jeg var usikker, men han pushet meg også. En gang sa han vi kunne vaere to på scenen og dersom jeg ikke turte synge solo, kunne den andre overta. – Og da sang du? – Ja, jeg gjorde det. Nervene er verst før, det blir bedre når du er på scenen. Jeg er veldig takknemlig for at Odd pushet meg. – Nå har du mye erfaring. – Ja, jeg har vaert korist siden 2002 og har trives veldig godt med det.

CC Cowboys, Lars-Lillo Stenberg og Jarle Bernhoft er bare noen av de mange hun har koret for. Karin har også vaert mange år med i Oslo Gospel Choir. Hun har alltid skrevet sanger og nå står hun frem med dem.

Klapp på skulderen

– Skulle jeg jobbe med noen så ville jeg ha Anders Engen som produsent. Han er enestående. Jeg er glad i å kore, og Anders ga meg full frihet til å ha med alle ideene mine. Det var utrolig gøy å få den tilliten. Musikerne er Audun Erlien, Kjetil Steensnaes, Bendik Hofseth og Mathias Eick. Jeg gir meg selv et klapp på skulderen for at jeg turte å spørre de jeg aller helst ville jobbe med, og som jeg har sett opp til i lang tid.

Singelen «Se det du ser» lanseres digitalt 17. mars.

Det er spilt inn flere sanger og tanken er å få ut et helt album i løpet av 2017.

 ?? FOTO: BJØRN HARRY SCHØNHAUG ?? I STUDIO: Karin Okkenhaug Seim da hennes gamle kor, Gla’Vox, gjorde innspillin­g i Asker for to år siden.
FOTO: BJØRN HARRY SCHØNHAUG I STUDIO: Karin Okkenhaug Seim da hennes gamle kor, Gla’Vox, gjorde innspillin­g i Asker for to år siden.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway