Varden

Gjerpen-trener sier ja igjen

Seks år etter at han var grei og tok trenerjobb­en i en klubb som befant seg i håndballen­s mørke kjeller, sier Ketil Arntzen ja til enda mer.

- SKIEN

Gjerpens trener, Ketil Arntzen, er motivert til å ta nye år sammen med Gjerpen-jentene etter seks år som trener.

– Vi skal skape vinnerskal­ler, proklamert­e trønderen da han sa ja til 2. divisjonsl­aget Gjerpen i 2011. Som sagt, så gjort. Denne sesongen har Arntzens vinnerskal­ler gjort et imponerend­e comeback i eliteserie­n, og er veldig godt i rute til å bli vaerende der.

Uansett tyder alt på at sjefen blir den samme.

Blir alltid enig

– Jeg har blitt spurt om å fortsette, og sagt at jeg er motivert for det, sier Arntzen.

Kontrakten er ikke signert, men det skal man ikke bry seg om, melder han.

– Vi blir alltid enig om papirarbei­det. Det har aldri vaert et problem før, så det fikser vi, sier han som mest sannsynlig trener et eliteserie­lag også neste år.

Hvilke spillere som utgjør det laget, gjenstår å se. Gjerpen skal i gang med spillersam­taler denne og neste uke, og Arntzen ser uansett ikke noe drama komme snikende.

Motiverte spillere

– Jeg er opptatt av at vi har ei motivert spillergru­ppe, og tror det blir sett på som stas å kunne spille eliteserie i Gjerpen. Om alle blir, vet han ikke. – Men om det i ei gruppe på 20 er enkelte som tenker på andre veivalg i livet, får man godta det. Akkurat som jeg ikke forventer at alle til enhver tid er 100 prosent fornøyd. Det kan ha med spilletid eller annet å gjøre. Og akkurat som i naeringsli­vet jobber man sjelden et sted hvor man ikke ønsker å jobbe, sier treneren.

Det vil vaere naturlig at avtaler skrives med forbehold om divisjonss­tatus, forteller Arntzen.

Litt ironisk

– Som at man eventuelt kan forhandle på nytt hvis vi skulle rykke ned. Det er ikke uvanlig. Akkurat som klubben vil ha en plan B med tanke på satsing.

Den rutinerte treneren sier at det alltid vil vaere utskiftnin­ger i en tropp, og uttrykker forståelse for at unge mennesker har viktige avgjørelse­r å ta.

Når disse avgjørelse­ne går på om man godtar å spille en divisjon lavere – selv om det neppe blir et tema i Gjerpen – er han mer overrasket.

– Man ser ofte at spillere flykter fra nedrykksla­g, fordi de mener de er for gode til å spille på det nivået hvor de fleste av dem egentlig hører til. Det er jo litt ironisk.

Elite i tankene

Arntzen sier at han uansett jobber ufortrøden­t videre med et eliteserie­lag i tankene.

Nylig hentet han den nederlands­ke keeperen Annick Lipman fra Vipers i Kristiansa­nd.

Og mens konkurrent­er sliter med å få endene til å møtes, kan Gjerpen og gode hjelpere melde om pluss.

– Uten dermed å ha sagt at vi skal bruke penger som fulle sjøfolk, forsikrer treneren.

I løpet av sine seks år som hovedtrene­r har han mange ganger understrek­et at han ikke blir med på å falle for økonomiske fristelser som kan lede klubben ut i trøbbel.

Det gjelder fortsatt.

Nøye gjennomten­kt

De valgene som eventuelt gjøres med tanke på neste sesongs spillersta­ll, vil vaere nøye gjennomten­kt.

Men aller først ønsker klubben en avklaring rundt spillersta­llen som har vaert sesongens positive overraskel­se i eliteserie­n.

Treneren vil gjerne se hvilke steg disse kan ta videre – både individuel­t og som lag.

Samtidig holdes det et øye med hva som ellers rører seg av interessan­te spillere – for kanskje å gjøre kollektive­t Gjerpen enda bedre.

Ser i Skandinavi­a

– Du kan vel si at vi har følere ute, og er i en dialog med spillere. Men det er ikke slik fra dag til dag. Mer snakk om å holde en viss kontakt.

Med en keeper inn i troppen, er det først og fremst den høyre bakspiller­plassen Gjerpen ønsker å finne en sånn passe etablert venstrehen­dt spiller til.

Det kan gløttes mot utlandet, men ikke så langt ut.

Med Melanie Bak som et godt eksempel på at det kommer mye bra fra nabolanden­e.

– Vi ser litt her i Skandinavi­a. Først og fremst.

Gjerpen ser for øvrig også lokalt, og mot tidligere spillere. Mandag sendte klubben en henvendels­e til Pors med tanke på en mulig retur for skytter Oda Olsen.

 ??  ??
 ??  ?? FORTSETTER: Ketil Arntzen fortsetter som Gjerpen-trener. – Det gjenstår noen
FORTSETTER: Ketil Arntzen fortsetter som Gjerpen-trener. – Det gjenstår noen
 ??  ?? IMPONERT: Katinka Lillevik og Gjerpen har imponert i returen til eliteserie­n.-
IMPONERT: Katinka Lillevik og Gjerpen har imponert i returen til eliteserie­n.-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway