Varden

Politiet ser etter bilderav Renate

En rekke overvåking­skameraer filmer området der Renate Moen ble funnet. Nå gransker politiet filmene.

- SKIEN Torbjørn Tungesvik torbjorn.tungesvik@varden.no

Politiet bekrefter at det var Renate Moen som ble funnet død, men vet fortsatt ikke om det ligger en kriminell handling bak. Overvåknin­gsbilder kan gi svar på hvor, når og hvordan Renate Moen kom ned til vannet, og om hun var alene eller sammen med noen.

Havneområd­et ved Stoa er så godt dekket av overvåking at det godt skal gjøres å ikke bli fanget opp på minst ett kamera.

– Politiet har vaert i kontakt med meg, sier Terje Hagen ved bensinstas­jonen Nor Bunkring, som holder til på kaia.

Filmer alt

– De vil gjerne ha filene fra mine overvåking­skameraer, men de er så store at politiet må komme ned hit med egen harddisk for å laste dem over, forteller Hagen.

Han har bensinpump­er inne på kaia og ute på en piren som ligger bare 40–50 meter fra stedet der den døde kvinnen ble tatt opp av vannet mandag. Der er det kameraer som dekker pirene og moloene.

– Det er mange timer med opptak, så jeg har ikke sett gjennom alt selv. Hvis noen har gått ut på pirene vil de trolig vaere fanget opp på kameraene, men det spørs hvor god kvaliteten blir i mørket, sier han.

Har ti overvåking­skameraer

Like ved Nor Bunkring ligger klubbhuset til Langesund Motorbåtfo­rening. Her har de ti overvåking­skameraer som dekker hele kaiområdet og flytebrygg­ene som de disponerer.

– Politiet har kontaktet oss også, forteller Ivan Schytte, som er driftsansv­arlig for båthavna like ved siden av Langesundf­isk.

– Vi har en fagmann som kan kamerasyst­emet vårt veldig godt. Han skal nå gå gjennom opptakene og melde fra til politiet hvis han finner noe av betydning, forteller Schytte.

Så kvinne om natta

En del av motorbåtfo­reningens medlemmer var samlet i klubbhuset på kaia den natta Renate Moen sist ble observert.

– Jeg var ute en gang i etthalv to-tiden. Da så jeg en mann og en kvinne som gikk forbi. Hun hadde på seg en rød kjole; det så ut som de var kledd for fest, forteller Daniel Austad i motorbåtfo­reningen.

Han merket seg ikke spesielt ved kvinnens ansikt, men forteller at paret så ut til å vaere i godt humør. Varden er kjent med at letemannsk­apene mandag fikk beskjed om at Renate Moen kunne vaere iført en rosa kjole.

Telemarksa­visa skrev mandag at flere kilder opplyser at politiet fant klaer som kan ha tilhørt Renate i en søppelkass­e i Langesund. Dette vil ikke politiet bekrefte.

Snakker ikke med media

Varden var i går i kontakt med mannen som bor på adressen der Renate var på fest før hun forsvant.

– Jeg har forklart meg for politiet og ønsker ikke å snakke med pressen. Jeg kjente henne ikke spesielt godt, men det som har skjedd er tragisk, sier han.

Renate Moen vokste opp på Herre og flyttet derfra for noen år siden, etter det Varden får opplyst. Venner av henne beskriver henne som ei flott jente og en god venn.

Obduksjons­rapport i dag

I dag, onsdag, forventer politiet å få den foreløpige obduksjons­rapporten. De håper den vil gi svar på hva Renate Moen døde av. Dersom hun ikke døde av drukning vil det vaere mer sannsynlig at hun er utsatt for noe kriminelt.

 ??  ?? OVERVÅKING: Her hos Langesund Motorbåtfo­rening har de ti overvåking­skameraer som dekker kaia og bryggene i området der Renate Moen ble funnet mandag kveld.
OVERVÅKING: Her hos Langesund Motorbåtfo­rening har de ti overvåking­skameraer som dekker kaia og bryggene i området der Renate Moen ble funnet mandag kveld.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? DØD: Politiet bekreftet i går at det var Renate Moen som ble funnet.
FOTO: PRIVAT DØD: Politiet bekreftet i går at det var Renate Moen som ble funnet.
 ??  ?? KAMERA: Dette kameraet tilhører Nor Bulking, og dekker piren der Renate Moen ble hentet opp av vannet.
KAMERA: Dette kameraet tilhører Nor Bulking, og dekker piren der Renate Moen ble hentet opp av vannet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway