Varden

Føler seg som en helt ny spiller

Riku Riski har for alvor begynt å finne seg til rette i sort og hvitt. Det lover godt foran kommende sesong.

- SKIEN

Finnen som forrige sesong fikk noen hver til å tvile på om han var rett mann for Odd er den første til å innrømme av fjorårsses­ongen ikke gikk helt som planlagt.

– Formmessig var jeg nok ikke helt tipp topp da jeg kom til Odd. Jeg var ikke utrent, men jeg var heller ikke der jeg ønsket å vaere. Jeg har fortsatt litt å strekke meg etter, men jeg naermer meg stadig, og i forhold til i fjor så føler jeg meg som en ny spiller. Et par uker til med trening, så er jeg der jeg skal vaere, forsikrer finnen.

Ekstra selvtillit

I sesongoppk­jøringen har han levert og vel så det. Tre fulltreffe­re på seks kamper er mer enn godkjent fra en kantspille­r.

– Det har gått ganske bra. Jeg har fått mye spilletid og jeg føler at jeg tar stadig nye steg, sier 27-åringen, som foreløpige er Odds toppscorer i årets sesongoppk­jøring.

– Det å score i treningska­mper betyr egentlig ikke så mye. Når det er sagt, så er det alltid moro å score mål og det gir jo litt ekstra selvtillit.

Lenge siden sist

Forrige sesong scoret han ett – som Rosenborg-spiller i NMoppgjøre­t mot Byåsen. Som Odd-spiller ble han stående uten nettkjenni­ng.

– Jeg skulle selvfølgel­ig gjerne hatt en scoring eller to. Det skjedde ikke, men jeg er ganske sikker på at det kommer til å løsne denne sesongen.

Hvor mange han har satt seg som mål vil han derimot ikke ut med.

– Det er ikke så viktig, sier spissen som for ordens skyld puttet 11 seriemål i 2013. Da som Hønefoss-spiller.

– Jeg tar gjerne en reprise av den sesongen.

Skryt

En av dem som har hatt trua på finnen fra dag én er Odd-trener Dag-Eilev Fagermo. Etter lagets forrige treningska­mp hjemme mot Viking (4–1) var Riski en av flere som fikk skryt.

– Han var god, både med scoring og målgivende. Scoringen var viktig for Riku, uttalte Fagermo etter oppgjøret. Slikt settes pris på. – Klart det. Det å ha en trener som har trua og som støtter er viktig, avslutter Odds finske landslagss­piller.

 ??  ?? IRUTE: Riku Riski (t.h.) har begynt å finne seg til rette i Odd. Treningska­mpen sist fredag, hjemme mot Viking, viste hvilke
IRUTE: Riku Riski (t.h.) har begynt å finne seg til rette i Odd. Treningska­mpen sist fredag, hjemme mot Viking, viste hvilke
 ?? FOTO: NILS-TORE OLSEN ?? FORNØYD: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er fornøyd med det han har sett av Riku Riski i sesongoppk­jøringen.
FOTO: NILS-TORE OLSEN FORNØYD: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er fornøyd med det han har sett av Riku Riski i sesongoppk­jøringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway