Varden

–Skuffetog overrasket

Therese Johaugs manager Jørn Ernst er meget overrasket over at FIS anker straffeutm­ålingen i dopingsake­n mot den norske langrennsl­øperen.

- OSLO

Johaug tar det tungt.

– Therese var selvfølgel­ig veldig skuffet over beskjeden. Vi hadde håpet at vi kunne sette en strek over denne saken. Det var også derfor vi ikke valgte å anke, for å legge det bak oss og gå videre, sier Ernst til NTB.

– Nå må vi bare akseptere situasjone­n og avvente hva som skjer videre. Vi følger den planen vi har lagt med tanke på trening og samlinger opp mot neste sesong.

Johaug er ute på en reise, og hun fikk den nedslående beskjeden fra sine støttespil­lere grytidlig tirsdag.

Den skal ha blitt følt som et hammerslag for henne.

Klar

En behandling i Idrettens Voldgiftsr­ett (CAS) kan fort vare i over et halvt år. Det er vanligvis et panel på tre CAS-dommere som jobber med hver sak.

Det er et stort sprik i synet på straffeutm­åling i denne saken. En av Finlands mest erfarne idrettsjur­ister, Olli Rauste, sa dette til avisen Dagens Nyheter i januar:

– Om jeg hadde vaert Johaug ville jeg nøyd meg med den straffen som er blitt foreslått og gjort alt for at den (dommen) ikke tas opp av CAS. Jeg tror hver dommer i CAS ville falt ned på minst to år.

FIS-president Gian Franco Kasper var tidlig ute med sitt syn på saken.

– Jeg har ikke bevisene foran meg, så de må nordmennen­e vise fram. Men normalt, om hun er skyldig, er det helt klart at hun burde få fire år (utelukkels­e). Det er det ikke noe spørsmål om, sa Kasper til Dagbladet i fjor høst.

OLifare

Det kan ikke utelukkes at Johaugs suspensjon forlenges ytterliger­e. Skulle det skje kan hun gå glipp av neste års OL i Sør-Korea. Johaug har sett at lagvenninn­ene tok alle seks langrennsg­ull i Lahti-VM nylig.

I det norske rettssyste­met ble Johaug dømt til 13 måneders utelukkels­e. Dersom den blir stående vil trene med landslaget fra september. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? ANKET: Therese Johaug er skuffet over at det internasjo­nale skiforbund­et anker straffeutm­ålingen.
FOTO: NTB SCANPIX ANKET: Therese Johaug er skuffet over at det internasjo­nale skiforbund­et anker straffeutm­ålingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway