Varden

Vil bruke deler på ny

Gamle Skien sykehjem skal rives. Men man håper å kunne ta vare på teglstein, toaletter, dører og vinduer til andre bygg.

- SKIEN Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

Poltikerne vil gjerne gjenbruke toaletter og dører når Skien sykehjem rives.

Bystyret i Skien har bestemt seg for å bruke mellom fem og sju millioner kroner på å rive teglsteins­bygget fra begynnelse­n av 50-tallet.

Slipper utgifter

Kronargume­ntet for å rive, er å spare penger. Kommunen har ikke funnet noe å bruke bygget til, siden Lyngbakken bo- og behandling­ssenter ble åpnet for knappe tre år siden. De har også nevnt at bare å la bygget stå, har kostet 55.000 kroner pr. måned. Med andre ord to millioner kroner fram til nå.

Ved å rive bygget, så slipper man altså utgiftene. Og politikern­e vil i tida framover gå nye runder for å bestemme seg for hva arealet skal brukes til. Det man om ikke annet vet helt sikkert, er at det er ønskelig å ta i bruk noe av inventaret i det tidligere sykehjemme­t. Dører og dørkarmer, vasker og toaletter, vinduer, lamper, ventilasjo­nsutstyr og teglstein i fasadene er noe av det man ønsker skal gjenbrukes.

Gjenbruk

Mona Nicolaysen (MDG) tenner på ideen.

– Det er mye å ta vare på der. For bygget er i ganske god stand. Spesielt teglsteine­n er jo intakt, og det er gode vinduer og relativt nye dører og dørkarmer rundt om i etasjene, sier hun.

– Er det noen konkrete bygg du tenker kan ha bruk for noe av dette?

– Det får vi se på, men jeg tenker at det helt sikkert kan vaere ting å ta med blant annet for å ta vare på minnene. Ved nye Gjerpen barneskole så har man jo beholdt den gamle «kassa». Så hva om man brukte en del av teglsteine­n til én vegg på et nytt sykehjem eller i en ny barnehage? Forslår hun og legger til:

– Om det blir vanskelig for kommunen å bruke noe derfra, så bør det vaere mulig for innbyggern­e å få hentet ting derfra, sier hun.

Utsettelse

Bystyret er samstemte om at bygget skal rives. Fremskritt­spartiets Jørn Inge Naess forsøkte seg på en utsettelse av saken, men fikk ikke annet enn sine egne stemmer. Hva som skal gjøres med arealet for sykehjemme­t sto, vil imidlertid komme senere.

Bygget har en grunnflate på langt over tusen kvadratmet­er.

 ?? ALLE FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? GJENBRUK: Vaktmester Leif Gregersen sier at mye av inventaret i gamle Skien sykehjem, blant annet vinduer og dører, kan vaere fullt brukelige til andre bygg i framtida. Snart skal bygget fra 50-tallet rives.
ALLE FOTO: FREDRIK NORDAHL GJENBRUK: Vaktmester Leif Gregersen sier at mye av inventaret i gamle Skien sykehjem, blant annet vinduer og dører, kan vaere fullt brukelige til andre bygg i framtida. Snart skal bygget fra 50-tallet rives.
 ??  ?? TOALETTER FOR HENTING: Mona Nicolaysen i Miljøparti­et foreslår at publikum kan hente noe av inventaret om kommunen ikke har bruk for det.
TOALETTER FOR HENTING: Mona Nicolaysen i Miljøparti­et foreslår at publikum kan hente noe av inventaret om kommunen ikke har bruk for det.
 ??  ?? TEGLSTEIN: Fasaden på sykehjemme­t er tilnaermet strøken. Skien kommune den fint kan brukes til noe, når sykehjemme­t rives.
TEGLSTEIN: Fasaden på sykehjemme­t er tilnaermet strøken. Skien kommune den fint kan brukes til noe, når sykehjemme­t rives.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway