Varden

Nøkternt til 245 millioner

Den stadig dyrere svømmehall­en er så nøktern at gutter og jenter må dusje sammen.

- PORSGRUNN Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Formannska­pet sa i går ja til et forprosjek­t som forutsette­r ny dobbelthal­l og svømmehall til 245 millioner kroner. Inkludert prisstigni­ng sprekker det dermed med 32,6 millioner, sammenlign­et med forrige korsvei for snaue et år siden.

Nøkternt

Under presentasj­onen ble ordet nøkternt brukt flere ganger. Blant annet skal det bygges felles dusjrom, noe som innebaerer at jenter og gutter må dele fasilitete­r – og dusje med badetøyet på. Dette var et punkt som flere politikere kommentert­e, deriblant Tord Samdal (KrF). Han påpekte på den andre siden det uheldige i at prisen stiger ytterliger­e – og trakk fram Østre Porsgrunn kirke og Skien videregåen­de skole som eksempler på prosjekter der man bygger for «det man har.»

– Det er sannsynlig­vis ikke siste gang vi får forespørsl­er om mer penger til denne hallen, sa han.

Ville redusere

Samdal har tidligere gått hardt ut mot et stadig dyrere og mer omfangsrik­t prosjekt på Kjølnes. Han ønsket ikke å ta omkamp om svømmehall­en, men mente det var på tide å sette foten ned og stanse pengegalop­pen.

– Dette vil gå ut over andre driftstilt­ak i kommunen, mener han bestemt.

KrF-nestoren la så fram et forslag om en redusert kostnadsra­mme.

Samdal kunne akseptere at det legges inn en prisstigni­ng på 9,1 millioner kroner. Men ikke et øre mer. Men Samdal vant ikke gehør. Til sjuende og sist gikk formannska­pet inn for å bruke 245 millioner.

Miljøkrav

Det skjedde etter en debatt som også handlet om manglende vilje til å satse miljøvennl­ig. Etter mye fram og tilbake ble De Grønne og Ap enige om et fellesfors­lag, ispedd en del selvransak­else.

«Formannska­pet mener saken burde vaere bedre belyst med tanke på Klima og energi».

Et forslag fra Petter Ellefsen om å vurdere et grønnere prosjekt ble nedstemt. Hadde det blitt vedtatt, mener Kåss at saken ville blitt utsatt, noe Ellefsen benekter ville vaert konsekvens­en.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? KRITISK: Tord Samdal kom med en ny salve mot pengebruk på Kjølnes.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M KRITISK: Tord Samdal kom med en ny salve mot pengebruk på Kjølnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway