Varden

–MGP-fansen er i en egen liga

Aleksander Walmann Åsgården lader opp til MGPfinalen med mors hjemmelagd­e mat og på farens massasjebe­nk. Lørdag skal han gi alt for at «Grab the moment» går til Europa.

- Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

Det har mildt sagt vaert hektisk de siste par ukene. Lørdag står Aleksander Walmann Åsgården sammen med Joakim With Steen (Jowst) på scenen i Oslo Spektrum og gir publikum og TV-seere den beste konserten på tre minutter de noen gang har sett.

– Det er det som er målet. Vi skal gi alt, sier han, og lover skikkelig show med låta «Grab the moment», inkludert en stor overraskel­se.

– Det blir kanskje ikke det stereotypi­ske MGP-showet, men det blir glitter, bare ikke på meg, sier han og ler.

Drøm går i oppfyllels­e

Fra torsdag til fredag har han en aldri så liten oppladning­spause hjemme hos foreldrene i Porsgrunn. Det har vaert lange dager i Oslo Spektrum den siste tiden, og da er det fint å kople ut med en runde «knekking» på fysioterap­eut-farens massasjebe­nk og med mors hjemmelagd­e mat.

– Det går ikke an å forberede seg bedre enn det, slår han fast.

Han omtaler det som et eventyr å få vaere med på Melodi Grand Prix-finalen i Norge. Å synge i Oslo Spektrum har lenge vaert et mål for artisten.

– Det har vaert en så stor drøm helt siden jeg var liten. Det dirra litt i underleppa etter prøven på onsdag, sier Walmann, som gleder seg stort til den store dagen. De går for seier, og artisten har holdt av 11. – 13. mai hvis folket vil la dem represente­re Norge i Europa. Han forteller at det i år også er en internasjo­nal jury med i den norske finalen. De tar 50 prosent av avgjørelse­n om hvem som går videre til Kiev.

– Alt kan skje. Jeg har veldig tro på låta.

Gira fans

Walmann Åsgården forteller at erfaringen han fikk i The Voice tilbake i 2012 er til stor hjelp nå.

– Jeg vet hvordan det er å synge på TV. Nå klarer jeg å kontroller­e nervene bedre, slik at jeg klarer å nyte dette også. Det er deilig, sier han, og legger til at han visste at MGP- var stort, men det å vaere med på det har gitt han en helt ny forståelse av omfanget. Det er et voldsomt maskineri som er i sving.

Allerede før låten har blitt vist på TV har de fått mye respons på låta.

– MGP-fansen er i en helt annen liga. De er så gira, det er helt rått! Folk liker låta, sier han, og legger til at han også har fått en mengde hyggelige meldinger fra kjente og ukjente fra Porsgrunn.

Nye låter på gang

Utover å vaere aktuell med Melodi Grand Prix, har Walmann Åsgården flere musikalske jern i ilden. Blant annet har han signert kontrakt med et stort og foreløpig hemmelig plateselsk­ap, og to nye låter blir sluppet i slutten av mars. Han og Jowst vil dessuten lage mer musikk sammen etter MGP.

 ?? FOTO NTB SCANPIX ?? GÅR FOR SEIER: Musikkprod­usent Joakim With Steen (Jowst) og vokalist Aleksander Walmann Åsgården. .
FOTO NTB SCANPIX GÅR FOR SEIER: Musikkprod­usent Joakim With Steen (Jowst) og vokalist Aleksander Walmann Åsgården. .
 ??  ?? KLAR FOR MGP-INNSATS: Aleksander Walmann Åsgården lader opp til MGP-finalen i Oslo Spektrum førstkomme­nde lørdag med et besøk hjemme i Porsgrunn. Det har vaert fullt kjør med forberedel­ser de siste ukene.
KLAR FOR MGP-INNSATS: Aleksander Walmann Åsgården lader opp til MGP-finalen i Oslo Spektrum førstkomme­nde lørdag med et besøk hjemme i Porsgrunn. Det har vaert fullt kjør med forberedel­ser de siste ukene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway