Varden

Her skal 4000 biler gjennom hver dag

Arbeidet med den nye tunnelen på strekninge­n mellom Slåttekås og Årnes starter om kort tid.

- SAUHERAD Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

– Ja, vi starter arbeidene ved Holte om et par uker. I slutten av måneden begynner riggen å bore på tunnelen, sier prosjektle­der Svein A. Tovslid til Varden.

Omfattende prosjekt

Den nye tunnelen blir på et par hundre meter og er en av mange utbedringe­r som skal på plass i det pågående veiprosjek­tet mellom Slåttekås og Årnes.

– Det vil gå to til tre måneder før vi er gjennom fjellet. Etter dette blir det mye arbeid med tunnelport­aler, sikringer, lyssetting og bekledning. Totalt sett vil arbeidene med tunnelen represente­re et lite år med arbeid, opplyser prosjektle­deren.

– Hva blir navnet på tunnelen?

– Der må vi følge gitte regler, blant annet i samarbeid med kommunen. Om den blir hetende Holtetunel­len eller noe annet, må vi komme tilbake til, sier Svein A. Tovslid.

– Hva med å kalle den Tovslidtun­nelen?

– Det blir det helt klart ikke, svarer Tovslid muntert.

Har hatt gode arbeidsfor­hold

Veiprosjek­tet Slåttekås-Årnes har en totalramme på 400 millioner kroner. Den gjeldende veistrekni­ngen er drøyt sju kilometer lang. Prosjektet skal vaere ferdig høsten 2018.

– Hva er status for prosjektet per i dag?

– Sett fra et anleggsmes­sig ståsted har vinteren vaert bra. Framdrifts­messig er vi i rute med tanke på at vi skal ferdigstil­le høsten neste år, sier Tovslid.

Arbeidene med veistrekni­ngen skjer samtidig som at dagens Rv 36-trasé er i vanlig bruk for trafikante­r. Hvert døgn passerer det i snitt fire tusen kjøretøyer langs strekninge­n.

Vil gjøre ventetiden forutsigba­r

Bilister må påregne noe ventetid mens sprengning­er pågår. I hovedsak har ventetiden for bilistene vaert innenfor rimelighet­ens grenser. Prosjektle­deren ser likevel rom for forbedring.

– Vi har hatt et par hendelser som har ført til lenger ventetid enn hva det bør vaere. Vi skal nå se på grep som skal gjøre at vi holder oss innenfor de grensene som er naturlige, lover prosjektle­deren.

I tiden framover blir strekninge­n klargjort for en hektisk sommerseso­ng. Etter påske vil arbeidene pågå fra klokka 07 til klokka 19 alle virkedager og også et stykke inn i lørdagen.

 ??  ?? SETT FRA NORD: Alt er rigget for å begynne med boring i bergveggen ved Holte. Gjennomsla­g forventes etter to til tre måneder.
SETT FRA NORD: Alt er rigget for å begynne med boring i bergveggen ved Holte. Gjennomsla­g forventes etter to til tre måneder.
 ??  ?? HER BLIR DET TUNNEL: Sprengning­sarbeidene knyttet til den nye Rv 36-tunnelen
HER BLIR DET TUNNEL: Sprengning­sarbeidene knyttet til den nye Rv 36-tunnelen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway