Varden

Solgte 200 biler

På en uke solgte Autostrada 200 biler og lanserte både nytt Porschesen­ter og Land Rover/Jaguarsent­er.

- SKIEN ToreØyvind­Moen tore.o.moen@varden.no

Uken ble historisk for Autostrada. Rekordsalg­et av Land Rover og Volvo er resultat av måneders arbeid.

Autostrada skal i tillegg bygge både Porsche-senter og Land Rover/Jaguarsent­er.

Autostrada-gründer Gisle Valen (47) investerer naermere 40 millioner framover. Nytt Land Rover og Jaguar-senter på Nenset og et Porschesen­ter på Vallermyre­ne skal bygges.

– Porschesen­teret kunne ha havnet i Tønsberg. Avstanden fra Tønsberg er 40 minutter, 30 fra Sandefjord og 20 fra Larvik. Med et marked som strekker seg fra Drammen til Arendal har vi en fantastisk plassering, sier Valen.

Autostrada har siden 2011 solgt 746 Porscher og kjenner merket godt. Under intervjuet tikker det inn en melding hos Valen. En ny 911 er solgt. Dagen før ble det fire Panamera hybrid.

– Avgiftsred­uksjoner har gjort premiumbil­er rimeligere. Den nye Porsche Panamera Turbo S med hybriddrif­t er 700.000 kr rimeligere med dagens avgifter, og en Boxter 300.000 kroner rimeligere. Land Rover og Porsche holder seg best i pris i segmentet, sier Valen.

10–12 ansatte skal sørge for salg og oppfølging av kundene.

– Å jobbe med Porsche må vaere drømmen for enhver mekaniker, sier han.

Utrolig salgsuke

Gisle Valen er synlig stolt over salgsjobbe­n staben i Autostrada­butikkene har gjort. Med 2.500 biler på ett år er kontrakter på 200 biler på én uke unikt. Han skynder seg å forklare det høye antallet. Nye modeller ble sluppet fra flere av merkene, og mange av salgene var det jobbet med over lang tid.

Hos Autostrada­s viktigste merke Volvo er det åpnet for bestilling av den nye XC60. 50 av de i alt 650 forhåndsso­lgte i Norge skal til Autostrada.

Vekst for premiumbil­er

Verken Land Rover, Jaguar eller Subaru ligger høyt opp på registreri­ngsstatist­ikken. Felles for dem alle er at markedsand­elen i Telemark ligger langt over landsgjenn­omsnittet. Jaguars markedsand­el i Norge er på 0,2 prosent, I Telemark er den på 1,8 prosent.

Jaguar og Land Rover har som Volvo målsetting om å selge 800.000 biler årlig. Både de og Volvo har hatt fantastisk utvikling etter oppkjøp fra henholdsvi­s India og Kina, mener Valen.

Nullvisjon­en om ingen drept i Volvo i 2020 og den høye teknologib­ruken gjør merket til et av verdens viktigste, mener Gisle Valen.

200 Jeep, Alfa og Fiat

Autostrada på Vallermyre­ne blir forhandler­e av Jeep, Alfa og Fiat i tillegg til Subaru.

150 nye og brukte Subaruer ble det i fjor, målet i år er 200, og det samme er målet for Jeep, Alfa og Fiat. Det er tredje gang Autostrada blir Alfa-forhandler. Målet er 32 biler, men Valen tror dette like gjerne blir 60. Den nye luksus-SUV-en Stelvio med 280 hestekreft­er 4x4, og alt utstyr og pris på 780.000 kroner har han stor tro på.

I september/oktober 2016 ble Autostrada Sport solgt. Prisen ble til bokført verdi for butikken i Baerum som omsetter for 250 millioner.

Tross salget blir omsetninge­n omtrent som i 2015, det vil si rett over én milliard kroner og driftsmarg­inen på to prosent. Målsetting­en er å få denne opp i tre prosent. Egenkapita­len i 2015 var på 15 millioner og vokste til 40 millioner i fjor.

Bil er både forretning og lidenskap for Gisle Valen. To ganger i året setter han seg i en sportsbil og kjører opptil fire dager etter vaermeldin­gene. I Telemark er drømmeruta Tinnsjøvei­en og over Gaustatopp­en, lunsj på Tuddal turisthote­ll, videre til Nutheim, Dalen hotell og middag på Straand hotell før hjemturen via Fjågesund og Lunde.

–Det er en fantastisk tur alle bør ta. Bil er frihet, sier Gisle Valen.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ??
FOTO: TORE ØYVIND MOEN
 ??  ?? VIKTIGST: Gisle Valen er fornøyd med Volvosalge­t og merket er firmaets viktigste. Om ett år åpner han Porsche-senter på Vallermyre­ne og om få måneder står det nye Land Rover/Jaguar-senteret på Nenset ferdig.
VIKTIGST: Gisle Valen er fornøyd med Volvosalge­t og merket er firmaets viktigste. Om ett år åpner han Porsche-senter på Vallermyre­ne og om få måneder står det nye Land Rover/Jaguar-senteret på Nenset ferdig.
 ?? ILLUSTRASJ­ON: AUTOSTRADA ?? PORSCHE: Sammen med Porsche-importøren skal Autostrada drive Porsche-senteret på Vallermyre­ne.
ILLUSTRASJ­ON: AUTOSTRADA PORSCHE: Sammen med Porsche-importøren skal Autostrada drive Porsche-senteret på Vallermyre­ne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway