Varden

Ny flyskole og 50 nye jobber

- NOTODDEN Eirik Haugen eirik.haugen@varden.no

Skolen kan ta imot 200 elever.

Pilot Flyskole etablerer seg på Notodden fra august neste år. Det er Telen som melder dette torsdag.

Ordfører Gry Blöchlinge­r sier til avisa at etablering­en er svaert viktig for kommunen og fortsatt drift av flyplassen.

15 fly kjøpes inn

I august 2018 er Pilot Flyskole operativ på Notodden, ifølge Telen. 15 støysvake fly for 60 millioner skal kjøpes inn og 50 personer får jobb. 200 studenter skal inn på skolen.

– Det skal kjøpes inn 15 fly av typen Daimen Aircraft som er så støysvake at støyen på E134 er sterkere enn disse flyene gir. Vi har fått anledning til å fly disse flyene på Torp i hele flyplassen­s tidsrom som strekker seg fra 0600 til 2300, sier Runar Vassbotten i Pilot flyskole.

Ordføreren på Notodden sier etablering­en er svaert viktig for lokalsamfu­nnet.

– Regulering­ssaken ligger i kommunens prioriteri­ngsliste i kommunen og det skal ikke stå på oss. Om nødvendig får vi leie inn konsulenth­jelp for å få dette arbeidet på skinner slik at flyskolen kan komme på plass som planlagt, sier Gry Blöchlinge­r.

Store planer

Varden har tidligere omtalt planene til de to. En flyteknike­r fra Notodden og en billakkere­r fra Asker har på få år bygd opp Nordens største flyskole.

Med over 100 studenter, NOKUT-godkjennin­g, ni nye fly, 2.500 kvadratmet­er skolelokal­er og en avanserte Boeing 737-flysimulat­oren, er Pilot Flyskole blitt en svaert ettertrakt­et institusjo­n.

Studentene kommer i dag fra fire kontinente­r og mer enn ti ulike nasjoner. Skolen ser for seg en oppbygging til rundt 400 studenter bare de neste 2–3 årene.

 ??  ?? KLARE TIL Å UNDERVISE: Varden har tidligere omtalt denne avanserte simulatore­n av en Boeing 737-maskin til en million euro som
KLARE TIL Å UNDERVISE: Varden har tidligere omtalt denne avanserte simulatore­n av en Boeing 737-maskin til en million euro som

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway