Varden

Her kommer det ny, stor barnehage

Det blir ny barnehage på tomta til Skien sykehjem.

- SKIEN Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

Hovedutval­g for oppvekst (HOOP) vedtok dette torsdag.

Rådmannen hadde foreslått å bygge en ny barnehage på sykehjemst­omta i Slemdalsga­te. Den skal ha opptil 180 plasser. Men hovedutval­gsleder Ole Geir Hoppestad (Ap) understrek­et at det kun var plassering­en av barnehagen som skal avgjøres nå. Mer detaljerte saker kommer opp i juni.

Bystyret har vedtatt å rive det gamle sykehjemme­t.

Det er ikke funnet noen fornuftig bruk av lokalene, og bygningen koster kommunen 58.000 kroner måneden i drift.

Erik Naes (KrF) ba først om å få opp nye saker vurderinge­r knyttet til plassering av barnehagen på tomta, materialva­lg, etc. Forslaget hadde også en anmodning om at sammenheng­en mellom pedagogikk og arkitektur blir belyst. Men han lot dette forslaget ligge etter Hoppestads presiserin­g.

Nytt sykehjem

Fred Inge Skjaerum (H) la fram et forslag om at det skal bygges en barnehage med plass til inntil 90 barn på tomta til det tidligere Skien sykehjem, og at det samtidig skal bygges et nytt sykehjem med 60 plasser her. Dette er i tråd med et forslag som hans partifelle Helene Røsholt fremmet i hovedutval­g for helse og velferd onsdag. Der ble det nedstemt til fordel for rådmannens innstillin­g om kun å bygge nytt sykehjem i Kverndalen. I HOOP fikk det to stemmer.

Skjaerum understrek­et at han ikke ønsket å legge ned andre «satellittb­arnehager» i området rundt den planlagte nye store barnehagen.

Han ba også om at politikern­e får en detaljert oversikt over hvilke barnehager de ulike barna sogner til. Dette fikk Høyres to stemmer.

Ikke sentralise­ring

– En sentrumsba­rnehage betyr ikke sentralise­ring, svarte Hoppestad. Han fikk støtte av Jan Ove Lia (Frp) som klart ga uttrykk for at han ønsker satellittb­arnehagene nedlagt.

Odin Adelsten Bohmann (Ap) mente dette var den aller viktigste saken HOOP har oppe i denne valgperiod­en.

I alt går det 2700 barn i offentlige og private barnehage i Skien.

 ?? FOTO: TORE SVARVERUD ?? BARNEHAGE: Dette bygget skal rives. På sykehjemst­omta skal det i stedet bygges en ny, stor barnehage.
FOTO: TORE SVARVERUD BARNEHAGE: Dette bygget skal rives. På sykehjemst­omta skal det i stedet bygges en ny, stor barnehage.
 ??  ?? KUN TOMTA: Hovedutval­gsleder Ole Geir Hoppestad poengterer at bare plassering­en nå er bestemt.
KUN TOMTA: Hovedutval­gsleder Ole Geir Hoppestad poengterer at bare plassering­en nå er bestemt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway