Varden

Selfie-samfunnet satt på spissen

Ikke bli for grådig. Noen kan få lyst til å kjøre deg ned.

-

JUSSI ADLER-OLSEN:

I danske Jussi Adeler-Olsens sjuende bok om gjengen i Avdeling Q, møter vi seriemorde­ren Anne-Line Svendsen. En satt saksbehand­ler i København, som får nok av de unge, sminkede, «høyepåsegs­jael», unge jentene som drømmer om å bli stjerner, og som lever livet på by’n. For penger de får av elskere, og ikke minst henter, og krever, på sosialen. Hos AnneLine. Som da hun får en brystkreft­diagnose, bestemmer seg for å ta seg av «de unge tøsene». Hun kjører dem ned en etter en.

Dette er bare et innblikk i alt som foregår i «Selfies». Her er mange historier og folk å holde styr på. Man bør ikke bli for mye forstyrret underveis, skal man henge med. Men krimelsker­e har vel hengt med på de foregående bøkene, slik at hele Avdeling Q-omfanget er kjent.

Denne gang er det Rose som er hovedfigur­en. Hun blir plutselig borte, har gått inn i en psykose, som skyldes oppvekst med en saers voldelig far.

Q-leder Carl Mørch jobber med drapet på en eldre kvinne, som minner han om et tidligere drap.

Avdelingen er igjen utsatt for nedleggels­esspøkelse­t, og blir av sjefen påtvunget et tv-team som skal følge dem, og gi dem god «score». Det faller ikke i saerlig god jord hos Q.

Jussi Adeler-Olsens bøker er en blanding av humor, samfunnskr­itikk, spenning, til tider overdrevne og ikke helt troverdige plott og fascineren­de hovedperso­ner.

Vanskelig balansegan­g, og kvaliteten på bøkene har variert. Men underholde­nde er det. Jussi Adeler-Olsen «Selfies» Oversatt av Erik Krogstad Aschehoug Forlag

 ?? FOTO: ROBIN SKJOLDBERG ?? Forfattere­n fra København har gjort stor suksess verden over med bøkene om Carl Mørck og Avdeling Q. Han er blitt tildelt en rekke internasjo­nale priser for serien.
FOTO: ROBIN SKJOLDBERG Forfattere­n fra København har gjort stor suksess verden over med bøkene om Carl Mørck og Avdeling Q. Han er blitt tildelt en rekke internasjo­nale priser for serien.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway