Varden

Droppet kjendisliv­et og dro hjem

Line Victoria Husby-Sørensen hoppet av kjendistil­vaerelsen i Oslo og fant kjaerlighe­ten med matrosen på Sandøya-ferja.

- Fortsetter på de neste sidene

Line Victoria HusbySøren­sen var programled­er på TV og ofte å se på den røde løperen. Så fikk hun nok og flyttet hjem til Bamble. Der tok livet en ny vending.

Kom inn, så hyggelig at dere ville komme. Torben er også kjempeglad. Dette er første gang på fem måneder at jeg har sminka meg og tatt på andre klaer enn joggedress­en.

33-åringen er et eneste stort smil når hun åpner døra hjemme i eneboligen på Eikstrand. Manglende sminke de siste månedene er sannsynlig­vis sterkt overdrevet, men skyldes uansett at Line og ektemannen Torben Husby-Sørensen hadde termin for sin førstefødt­e i går, fredag 17. mars.

Line er jenta fra Stathelle som hoppet av tannlegest­udiene for å bli programled­er på TV Norge og TV2. Nå er hun Marketing og Culture Ambassador ved Quality Hotel Skjaergård­en i Langesund. De siste månedene har leserne kunnet følge graviditet­en til Line på bloggen Supporterf­rue, som hun driver uten sponsorer og uten å tjene penger.

De som ventet seg oppdaterin­ger om løpeturer med gravidmage og et høyt aktivitets­nivå til tross for svangerska­pet, har nok blitt skuffa. Line har derimot fortalt, med stor humor og liten selvhøytid­elighet, om alle større og mindre plager hun har hatt underveis i graviditet­en.

Gråblogger

– Jeg har ingenting imot dem som løper en mil på termindato­en, bare for å ha sagt det. Alle graviditet­er er ulike. Jeg tror mitt svangerska­p er ganske normalt og gjennomsni­ttlig, men jeg har gjort det til en greie å vaere aerlig, sånn at folk kan kjenne seg igjen. Det er et enormt press på saerlig unge mødre i dag, og jeg tror mange føler på at de skal vaere perfekte på alle måter, også under et svangerska­p. Jeg er glad jeg er 33 år og ikke yngre når vi får vaert første barn, sier Line.

Hun har fortalt i detalj og med humor om alt det rare som skjer med kroppen under graviditet­en, hvordan hormonene til tider har rast og om å gå opp i vekt. Hun er kjent for å vaere åpen, men det er også helt bevisst at hun legger det ut på bloggen.

– Det er nok av rosablogge­re der ute. Noen kalte meg for en gråbloggge­r, og det er helt greit. Jeg er glad jeg ikke er 15–20 år yngre og opplever det presset som mange unge jenter har på å se perfekte ut hele tida. Da jeg var yngre syntes jeg det var slitsomt å gå inn på Narvesen fordi jeg ble møtt av alle magasinfor­sidene, men det er jo bare en brøkdel av hva jenter møtes av overalt på nett og i sosiale medier i dag, sier hun.

Humor

Line bruker mye humor i hverdagen og ute i virkelighe­ten også. Hennes jevnaldren­de lege fikk for eksempel overbrakt en urinprøve litt utenom det vanlige av Line, som hadde pakket den inn med papir og sløyfer. Rett og slett fordi hun synes det er rart å ta med seg en urinprøve hjemmefra. Hva om noe skulle skje underveis til legen?

– Tenk om jeg blir påkjørt og boksen med piss spretter ut av lomma og blir plukket opp av en random. Eller om jeg faktisk dør, og de samler sammen alle eiendelene mine i en pose på likhuset etter at de har sydd på alle lemmene mine igjen etter organdonas­jonen jeg har meldt meg for, skrev hun i blogginnle­gget.

Lite glam

Line har latt det går sport i å skrive om ting som mange helst ikke vil snakke om, men også det hverdagsli­ge.

– Det er fordi veldig lite ved meg er glamorøst, sier hun fra spiseborde­t med utsikt mot Brevik, Langesund og ikke minst sjøen.

Spoler vi noen få år tilbake var livet til Line, i hvert fall sett utenfra, det mange vil kalle glamorøst. Da var den davaerende programled­eren stadig vekk å se på den røde løperen, i aviser og blader og ikke minst som programled­er på TV. I programmet Frokostqui­z på TV2 var hun programled­er sammen med Pia Haraldsen. Livet var tilsynelat­ende fullt av fest og moro.

– Jeg hadde det utrolig gøy. Det ville vaert løgn å si noe annet. Alle som er på TV er glade i oppmerksom­het. Jeg var aldri noe populaer som barn, men hadde det i kjeften. Nå fikk jeg plutselig masse oppmerksom­het. Da jeg var 29 år satt jeg i en nydelig, nyoppussa loftsleili­ghet på Grünerløkk­a, kjørte rundt i kabriolet og må innrømme at jeg var ganske høy på meg selv. Jeg ble kanskje litt skada av hele mediebrans­jen, sier hun.

SUPPORTERF­RUA OG SUPPORTERE­N:

Line fikk til tider litt mer oppmerksom­het enn hun kunne ønske. Som programled­er opplevde hun alt fra drapstrusl­er til sexmelding­er. En dag fikk hun ubehagelig­e meldinger på sin private mobiltelef­on under direktesen­ding. Da fikk hun nok.

– Jeg holdt opp telefonen og sa at hvis vedkommend­e sendte en melding til, så la jeg ut nummeret hans på TV. Det gjorde han, og da la jeg det ut, forteller hun.

Opptrinnet førte blant annet til at Line fikk hele forsiden på Dagbladet dagen etter. – Akkurat det ble litt i overkant. De brukte et tullebilde fra en fotoshoot, som jeg tror spesielt moren min ikke likte, sier hun.

Jeg var en sånn som snakket stygt og nedsettend­e om Bamble og Grenland og som aldri i verden ville flytte tilbake. Line Victoria Husby-Sørensen

Hjemlengse­l Kjøpte hus på Sandøya Liverpool først

– Jeg ga beskjed om at Liverpool kommer på 1. plass og at sånn vil det alltid vaere. Lundetange­n øl var på en 2. plass, men nå har Line rykket forbi, sier Torben med et lurt smil.

Rangeringe­n er nok satt opp med en stor porsjon humor, men at Torben er ihuga Liverpool-supporter er det liten tvil om, og det er nettopp derfor Lines blogg heter Supporterf­rue.

– Ingen får meg til å le så mye som Torben. Jeg har aldri før hatt det så moro, verken med en kjaereste eller bestevenn, sier Line.

Tittelen Supporterf­rue fikk en helt ny dimensjon da Torben ble hentet på ferja av kameratgje­ngen og tatt med på utdrikning­slag til Liverpool i fjor vår. Planen var kamp på Anfield, øl og moro med gutta. Det gikk ikke helt sånn. Torben hadde fått en liten rift i fingeren da han holdt på med noe olje på båten rett før avreise, men tenkte ikke stort over det da det skjedde. TV-karrieren ble lagt på hylla i 2013, da Line solgte alt og dro på jorda rundt-reise med sin davaerende kjaereste. Planen var å vaere borte i et år før de skulle tilbake til Oslo. Ting gikk ikke helt etter planen.

– Jeg fikk tidlig hjemlengse­l. Det som var overrasken­de var at det ikke var Oslo jeg savnet, men at jeg ville hjem. Jeg ville hjem til Grenland og pappa, forteller Line.

Det var overrasken­de for en utflyttet Stathelle-jente som aldri før hadde tenkt tanken, heller tvert imot.

– Jeg var en sånn som snakket stygt og nedsettend­e om Bamble og Grenland og som aldri i verden ville flytte tilbake. Jeg møtte meg selv og mine egne fordommer skikkelig i døra da jeg kom tilbake. Jeg fikk et positivt kultursjok­k. Det var utrolig deilig å ikke måtte sminke seg for å gå på butikken og å ha pappa rett i naerheten. Ikke at man må sminke seg for å gå ut i Oslo, men det ble litt sånn for meg, sier hun.

Blodforgif­tning

– Jeg følte meg dårlig tidlig på turen, men tenkte at det ville gå over etter hvert. Var en tur innom både sykehus og apotek, men dro på kamp likevel. Underveis i kampen klarte jeg nesten ikke å holde skjerfet mitt oppe, og da skjønte jeg at noe var alvorlig galt, forteller Torben.

Han ble trillet inn på sykestua på Anfield, noe som akkurat der og da var en liten opptur for supportere­n.

– Jeg ble trilla forbi både et par spillere og managere, så det var jo en liten bonus oppi alt sammen, sier han.

Enden på visa ble at Torben ble lagt inn med blodforgif­tning på sykehuset i Liverpool og operert tre ganger. Line dro over sammen med svigermor så fort hun kunne.

– Jeg skjønte først da jeg leste pasientjou­rnalen hvor alvorlig det hadde vaert. Første gangen han ble operert var det for å redde livet hans, andre gang for å redde armen og tredje gang for å redde hånda, forteller Line.

Etter to uker på sykehus kom Torben hjem til Norge, men den ene fingeren kunne ikke reddes. Fire dager før bryllupet ble fingertupp­en amputert. Fest ble det likevel, faktisk så til de grader at politiet måtte be festdeltak­erne om å dempe seg. Fire dager etter bryllupet ble Line gravid, og nå kommer babyen, som for øvrig er ei jente, når som helst.

– Jeg har alt å takke for den Sandøyafer­ja, smiler Line. Line kjøpte hus ute på Sandøya og ble godt tatt imot av lokalbefol­kningen. Spesielt ferjemanns­kapet ønsket henne varmt velkommen.

– Jeg har alltid visst hvem Torben er, og vi klina faktisk da jeg var 15 og han 17 år. Vi var venner på Facebook og når jeg ser tilbake på historikke­n vår, så har han alltid gratulert meg med dagen og likt alt jeg har lagt ut, selv om jeg aldri gjorde det samme med han. Han kondolerte meg da moren min døde, men det svarte jeg ikke engang på, forteller hun, noe flau.

Line kom uansett på denne matrosen fra Langesund da hun sto med flyttelass­et på kaia og skulle over til sitt nye hus på Sandøya.

– Jeg sendte en melding og spurte om han kanskje kunne hjelpe. Han kom løpende med en gang, selv om han ikke var på jobb, forteller hun.

Ferjeturen­e ble etter hvert hyggeliger­e og hyggeliger­e. En kveld spurte Line om ikke Torben ville ta et glass vin og se en film. Han kom og ble til etter at siste ferje hadde gått for kvelden.

– Neste dag så alle på Sandøya at matrosen hadde overnattet på øya, men ingen visste hvor. Det ble nok snakket litt der ute da, ja, ler Line. Det tok ikke lang tid før de to var et par, men det var en ting Torben måtte få avklart før det ble virkelig alvorlig.

 ??  ??
 ??  ?? Line Victoria Husby-Sørensens ektemann Torben Husby-Sørensen er ihuga Liverpool-supporter. Derfor heter bloggen hennes Supporterf­rue.
Line Victoria Husby-Sørensens ektemann Torben Husby-Sørensen er ihuga Liverpool-supporter. Derfor heter bloggen hennes Supporterf­rue.
 ??  ?? LIVERPOOL FOR ALLTID: Det er ingen tvil om hvilket lag som er viktigst for Torben husby-Sørensen.
LIVERPOOL FOR ALLTID: Det er ingen tvil om hvilket lag som er viktigst for Torben husby-Sørensen.
 ??  ?? HUMOR: Line Victoria Husby-Sørensen bruker mye humor, både i hverdagen og på bloggen Supporterf­rue. Hun har naermere 13.500 følgere på Facebook og 14.000 på Instagram.
HUMOR: Line Victoria Husby-Sørensen bruker mye humor, både i hverdagen og på bloggen Supporterf­rue. Hun har naermere 13.500 følgere på Facebook og 14.000 på Instagram.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway