Varden

Helt ny rolle for Odd-spissen

Torbjørn Agdestein hadde ikke spilt et eneste sekund som indreløper–før i går.

- nils-tore.olsen@varden.no SKIEN Nils-Tore Olsen

Odd, med det som kan betegnes som et forsterket B-lag, tapte 0–1 for Arendal på Skagerak Arena. Spissen Torbjørn Agdestein ble forsøkt i en helt ny rolle.

– Jeg fikk beskjed torsdag om at jeg skulle spille indreløper. Jeg regnet nok ikke med 90 minutter, men det var helt ålreit, selv om jeg har en lang vei å gå før jeg er på et godt nivå i den posisjonen. Det er ikke en plass jeg er veldig komfortabe­l i, for jeg har ikke hatt et eneste minutt som indreløper på trening, sier spissen, som likevel ser det som en fordel.

– Det kan vaere en fordel i kamper han ønsker å sette inn spillere fordi vi må score mål.

– Altså flere målfarlige spillere på banen?

– Ja, eller nå har jo ikke jeg akkurat vaert så målfarlig enda, sier han aerlig. – Hvordan synes du det gikk? – Sånn passe. Jeg gjorde meg ikke bort. Jeg synes jeg klarte å spille fri andre og skape noen sjanser, sier Agdestein, som ved et par anledninge­r viste både overblikk og teknikk da han vendte vekk et par Arendal-spillere og spilte fri Sigurd Hauso Haugen. Sistnevnte klarte ikke å utnytte muligheten.

Lang vei å gå

Agdestein innser at å spille i en posisjon, uten et eneste minutts erfaring, er i vel tøffeste laget på et av Norges beste lag.

– Jeg har er vei igjen å gå, en del å bevise. Jeg hadde en god sesong i fjor og ble hentet hit på grunn av det.

– Er nivået i Odd høyere enn du trodde på forhånd?

– Nei, for jeg var klar over at nivået i et topplag var som dette. Her møter jeg nok mye høyere motstand på spissplass­en enn jeg hadde i Haugesund. Odd har en toppspiss (Olivier Occéan) som har prestert godt over flere sesonger. Derfor er jeg i en utfordrerr­olle og må bare jobbe slik jeg har gjort de fleste årene. I kampene føler jeg ikke at jeg har vaert dårlig, men jeg har heller ikke vaert så veldig god.

Han tror likevel det vil bli bedre.

– Jeg begynner å komme mer inn i rutinene og laerer meg stadig hvordan Odd spiller. Ønsket mitt var å komme inn i en toppklubb som er jevnt over god i Tippeligae­n. Det har jeg gjort. Nå er det opp til meg selv, avslutter Torbjørn Agdestein.

Sjansefatt­ig

Det var en relativ sjansefatt­ig treningska­mp. Før pause var Odd best, men presisjone­n var ikke veldig god i de avgjørende øyeblikken­e.

Agdestein fikk en gang spilt fri Hauso Haugen, som ikke fikk stat ballen i mål.

Gjestene hadde også en god mulighet, men den innlånte Uraedd-keeperen Mathias Syvertsen leverte en god redning.

Heller ikke etter pause var det mye å skrive om.

Gjestene fra Agder var ikke veldig mye bedre enn vertene, men laget som denne sesongen skal spille i OBOS-ligaen klarte i motsetning til hjemmelage­t å finne veien til nettmasken­e.

Petar Rnkovic nikket bortelaget i føringen med knappe ti minutter igjen å spille.

 ??  ??
 ?? FOTO: NILS-TORE OLSEN ?? INDRELØPER: Torbjørn Agdestein spilte hele kampen mot Arendal som indreløper, noe han aldri før har gjort.
FOTO: NILS-TORE OLSEN INDRELØPER: Torbjørn Agdestein spilte hele kampen mot Arendal som indreløper, noe han aldri før har gjort.
 ??  ?? GLIPP: Joakim Våge Nilsen glapp i markeringe­n ved Arendals scoring.
GLIPP: Joakim Våge Nilsen glapp i markeringe­n ved Arendals scoring.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway