Varden

Snøhvit medmye gøy

Lille speil på veggen der: Hvilken versjon av Snøhvit er den beste i fylket her?

- SKIEN ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Vardens utsendte blir ikke overrasket om svaret ligger i dagen. I dag er det premiere på «Snøhvit og de syv dvergene» i Ibsenhuset. Det er mange seter å fylle, men det bør det også vaere. Telemark Barne- og Ungdomstea­ter gjør ikke skam på tradisjone­ne, verken til teateret eller den glitrende fortelling­en.

Avisa var til stede på generalprø­ven i går. Det ble allerede der levert solide saker uten feilskjaer.

Denne versjonen har du helt sikkert ikke sett før. All musikk er ny, komponert som den er av Guttorm Guttormsen. Selve manuset er en salig blanding. av diverse Snøhvit-varianter. Deler av manuset er hentet fra et gulnet ark som regissør Maja Foss Five fant blant noen papirer etter Skien barneteate­r. Manuset kan vaere både 50 og 60 år gammelt, men fungerer i dag.

– Vi har også tatt med noe fra brødrene Grimms eventyr, i tillegg til en dose Disney, sier regissøren.

Telemark Barne- og Ungdomstea­ter kan plukke fra øverste hylle. Dyktige skuespille­re fra hele fylket setter et kvalitetss­tempel på stykket. Hand-

lingen tør vaere kjent, men det er mange måte å vri selv en av de mest gjennomspi­lte klassikere til noe enda bedre. Denne gangen er humoren aldri langt unna. Det eneste vi kan sette fingeren på er at dronninga kunne sett enda skumlere ut, men så er da heller ikke undertegne­de i den mest lettskremt­e målgruppen. Hennes onde majestet spilles av dyktige Charlotte Baasland fra Stathelle.

Det vil dog vaere urettferdi­g å trekke fram enkeltskue­spillere, men Markus Sannes har en framtreden­de rolle som hoffjegerm­ester, og her treffer han blink. Snøhvit selv, Elise Fiane, har også en solid troverdigh­et i rollen mens man i dvergene har samlet sammen en herlig bukett hardtarbei­dende sjarmtroll.

Forestilli­ngen er gjennomarb­eidet, og vi kan røpe at det ender ganske godt.

 ??  ?? SNØHVIT: Elise Fiane fra Skien overbevist­e i rollen som Snøhvit. I dag er det premiere på Telemark Barne- og Ungdoms-teaters forestilli­ng i Ibsenhuset.
SNØHVIT: Elise Fiane fra Skien overbevist­e i rollen som Snøhvit. I dag er det premiere på Telemark Barne- og Ungdoms-teaters forestilli­ng i Ibsenhuset.
 ??  ?? JEGERMESTE­R: Markus Sannes fra Drangedal i rollen som hoffjegerm­ester.
JEGERMESTE­R: Markus Sannes fra Drangedal i rollen som hoffjegerm­ester.
 ??  ?? NEST PENEST: Dronninga er middels fornøyd med at hun kun er nest penest i kongeriket.
NEST PENEST: Dronninga er middels fornøyd med at hun kun er nest penest i kongeriket.
 ??  ?? OND PLAN: Her har dronninga, i Charlotte Baaslands skikkelse, kokt sammen et giftig brygg. En djevelsk plan legges.
OND PLAN: Her har dronninga, i Charlotte Baaslands skikkelse, kokt sammen et giftig brygg. En djevelsk plan legges.
 ??  ?? SMÅ BERGMENN: De sju dvergene, her ved seks av dem.
SMÅ BERGMENN: De sju dvergene, her ved seks av dem.
 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ??
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway