Varden

– Det er klart Aleksander kan vinne

Varden arrangerte mestermøte mellom en gammel og en fersk MGP-vinner fra Grenland.

- SKIEN Eirik Haugen eirik.haugen@varden.no

Én vant den norske finalen i Eurovision Song Contest i 1998, den andre vant finalen i år. Og begge kommer fra Grenland.

Hva passer bedre enn å føre de to sammen?

Ble lurt med

Lars A. Fredriksen ble egentlig lurt med på Melodi Grand Prixsirkus­et og innrømmer glatt at det var litt flaut for en ung mann fra Skien å bli med. Men da prøvene startet, våknet også vinnerinst­inktet.

– Det var utrolig gøy og jeg ble helt besatt av tanken på at jeg ville gruse Bettan (Elisabeth Andreassen red. anm.). Og da jeg vant og fikk dra til den internasjo­nale finalen var det et helt vilt «kick» og en skikkelig smak på popstjerne­livet, forteller Lars og skotter bort på Aleksander Walmann Åsgården.

– Jeg husker det å vinne som en vanvittig glede, jeg var helt sprengt av energi og gjorde de underligst­e ting på vei opp på scenen etter seieren, ler Lars og får støtte fra den ferske MGPvinnere­n fra Porsgrunn.

– Jeg smilte helt ukontrolle­rt, det var en eksplosjon av følelser. Jeg var sliten, glad og stolt, forteller Aleksander.

Skal synge for 200 millioner

For Lars ble seieren i den norske finalen inngangen til en artistkarr­iere. Han fikk tilbud om platekontr­akt fra seks ulike aktører og fikk føle hvordan det var å vaere midt i det sirkuset som MGP er.

– Du synger for 200 millioner mennesker, smak på det! Hvis du driter deg ut på scenen, så gjør du det «big time.» Gjør du det bra, så gjør du det «big time.» MGP er overrasken­de stort ute i Europa og de tilreisend­e og fansen som kommer er en underlig klubb av hengivne og morsomme folk.

– Du skal jo bare kose deg, du synger dritbra, er trygg og har en bra låt, skyter Lars inn.

Kan vinne

Aleksander Walmann Åsgården innrømmer gjerne at han har tenkt tanken: at han kan vinne i Kiev.

– Jeg får gåsehud bare av å si at vi kan vinne, men det er klart vi kan det. Jeg drømte alltid om å opptre i Oslo Spektrum og nå har jeg gjort det, så nå kan jeg begynne på den neste drømmen som er å vinne finalen i Kiev, sier den ferske vinneren.

– Det er klart du kan vinne hele greia, skyter Lars inn.

P.S. Du kan se hele mestermøte mellom de to artistene på varden.no. Vi filmet hele samtalen og flere godbiter er der.

 ??  ?? MESTERMØTE: Aleksander Walmann og Lars Fredriksen hadde en hyggelig prat. D u kan se hele møtet,som ble filmet,påvarden.no.
MESTERMØTE: Aleksander Walmann og Lars Fredriksen hadde en hyggelig prat. D u kan se hele møtet,som ble filmet,påvarden.no.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? VANT FINALEN I 1998: Lars A.Fredriksen,her sammen med «Bettan.»
FOTO: NTB SCANPIX VANT FINALEN I 1998: Lars A.Fredriksen,her sammen med «Bettan.»
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? VANT: Aleksander Walmann Åsgården.
FOTO: NTB SCANPIX VANT: Aleksander Walmann Åsgården.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway