Varden

Gleder seg over at tørketiden er over

Søndag blir det rød løper, ordførerbe­søk med snorklippi­ng, gratis kaker og morsomme konkurrans­er når badet i Skien Fritidspar­k åpner igjen.

- SKIEN

– Alle her er så klare for å åpne igjen. Dette har vi gått og ventet på. Nå gleder vi oss til søndagen, sier Jon Olav Aursand, avdelingsl­eder for badet som måtte stenge i november. Da Varden traff han, skulle teamet hans skru opp og rense alle de 60 slukene i badet.

Tidligere har Fritidspar­ken meldt om gjenåpning til påske. I stedet har det blitt jobbet på spreng med å støpe nye betongtakb­jelker, som ble ferdig tre uker tidligere enn først antatt.

Fomlesen på besøk

Under åpningen søndag blir badegjeste­ne, og de som kommer til gjenåpning­en, ønsket velkommen med rød løper, gratis kake, kaffe og saft. Og fra Porsgrunn og Grenland Friteater kommer Fritjof Fomlesen med underholdn­ingsinnsla­g til åpningspro­grammet.

– Ordfører Hedda Foss Five og styreleder Torunn Hauen Aks skal holde korte taler, før det blir snorklippi­ng borte ved inngangen til badet, forteller markedssje­f Hilde Kristine Rosenvold. – Vi skal også ha stands i vestibylen der seks samarbeids­partnere forteller om sine aktivitets­tilbud.

DJ og konkurrans­er

Inne i badet skal en DJ spille, og det blir stupeoppvi­sning.

– Både ny og tidligere brannsjef deltar, sier Rosenvold. – Guttorm Liebe? – Ja. Han er kjempeflin­k! Det blir også sklikonkur­ranser og badeballsl­ipp fra taket, med premier i noen av ballene.

Nye farger og årskort

– I tiden det var stengt oppdaget vi at flere av dem med årskort satte pris på å bruke skøytebane­n. Derfor er har vi laget nye årskortavt­aler med blant annet halv pris i klatrepark­en og skøytebane­n, sier Rosenvold.

Bare i de to største bassengene er det 160.000 liter vann, får vi vite. Søndag kan folk finne ut om vannet har rukket å bli varmet nok.

– Mens vi har vaert stengt, har de ansatte selv malt stupetårne­ne i friske farger. Vi har også byttet mange fliser og anskaffet et nytt boblebad. Vi har gjort mye vedlikehol­d – og det gjør at vi slipper å stenge i sommer, sier Rosenvold.

– Vi tror det blir fullt søndag. Kanskje det kommer 1500, håper Rosenvold.

 ??  ?? TØRRTEST: Her er det foreløpig like tørt som i Sahara, men til søndag lover
TØRRTEST: Her er det foreløpig like tørt som i Sahara, men til søndag lover
 ??  ?? BURSDAGSRO­M: Dag Engtuft og Trygve Jensen gjør siste innspurt i «Bursdagsro­mmet», som må vaere ferdig til søndag.
BURSDAGSRO­M: Dag Engtuft og Trygve Jensen gjør siste innspurt i «Bursdagsro­mmet», som må vaere ferdig til søndag.
 ??  ?? FUGER: Ove Henriksen i Murermeste­rfirma Hansen og Henriksen legger siste hånd å en fuge.
FUGER: Ove Henriksen i Murermeste­rfirma Hansen og Henriksen legger siste hånd å en fuge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway