Varden

Bli ny på Skotfoss

Etter fem års drift har salongen Tonika på Skotfoss åtte ansatte og tre av fire kunder kommer utenfra bydelen.

-

Da Tonje Sørensen (34) og Kathrine Slåtta (29) i 2011 overtok publokalen­e ved torvet på Skotfoss startet en tilvaerels­e med jobb 12 timer i døgnet i oppstartsf­asen.

Navnet på salongen hadde Tonje tenkt ut for ganske lenge siden. Riktignok med c, men da hun etablerte firma sammen med Kathrine ble det Tonika med k.

– Man må vaere innstilt på mye jobb når man starter for seg selv, sier Tonje.

Ombygginge­n til delikat salong på 250 m² gjorde de selv med hjelp fra sine menn.

– Stjernehim­melen lagde vi ved å borre over 150 hull og sette inn små ledlys, forteller Tonje.

Velvaereav­deling

Kathrine har med seg sønnen Aron. Begge har barn, og da de startet opp var Tonjes eldste ni måneder og andremann var på vei.

I dag er de åtte i salongen hvorav fire frisører. Kathrine og Tonje er utdannet innen både herre og dameklipp. I tillegg har salongen velvaereav­deling. Fotterapeu­t og fotpleier leier plass. Førstnevnt­e tar seg av både inngrodde negler, liktorner og annet som krever behandling utført av autorisert fotterapeu­t, mens fotpleiere­n sørger for kosmetisk pleie av føttene.

I salongen gis botox-behandling­er, og en sykepleier på deltid gir injeksjone­r.

I velvaereav­delingen er Lene Abrahamsen som både er frisør og hudpleier, i gang med en ansiktsbeh­andling. På menykartet er det oppført et vell av valgmuligh­eter som undertegne­de kjenner nokså lite til. Peeling, damp, maske, krystallsl­ip og fruktsyreb­ehandling inngår i hudpleieme­nyen.

Negler er selvfølgel­ig ikke glemt, en egen negledesig­ner tar seg av det.

I massasjero­mmet ved siden av tilbys både rygg og nakkemassa­sje og full kroppsmass­asje. Og mens man masseres kan man nyte varmen fra gasspeisen på veggen.

Bryllupsse­rvice

Salongen tilbyr et eget bryllupsko­nsept. Brudepar med forlovere og ofte noe familie i tillegg, kan bestille klinikken for seg selv.

– Da sørger vi for klipp, pleie og påkledning. Det er mange som foretrekke­r å stelle seg ferdig til bryllupet uten å ha ukjente rundt seg. Vi har til og med tatt oss av kjøring til Skien kirke i et tilfelle hvor den innleide bilen ikke ville gå, forteller Tonje Sørensen.

For den eldre garde har de pensjonist­rabatt på 15 prosent på tirsdager. Da haster man ikke avgårde, men blir sittende og slå av en prat etter man er ferdig, forteller Kathrine.

Brun uten sol

Jentene har kjøpt inn utstyr fra Australia for dem som vil bli brune uten sol. – Australia har forbud mot bruk av solsenger og de har flott utstyr for spraytan, forteller Kathrine Slåtta.

I et eget rom står det et kabinett med stort avtrekk over. Ved siden av står beholderne med brunfargen.

– Dette er brunfarge uten helserisik­o, sier Slåtta.

På klinikken tas HMS-arbeidet på alvor, og både Slåtta og Sørensen kan fortelle om store forbedring­er i arbeidsmil­jø innen frisørfage­t og på få år har gjennomsni­ttsalderen steget fra 27 til 30 år.

Mange kunder bruker samme frisør gjennom mange år. Under Vardens besøk kommer Silje inn for klipp.

– Jeg har klippet meg hos Tonje siden hun var laerling for seksten år siden og er innom hver fjerde uke og er kjempeforn­øyd, forteller hun.

 ??  ?? STAMKUNDE: Silje Hansen reiser hver fjerde uke til Skotfoss for klipp hos Tonje
STAMKUNDE: Silje Hansen reiser hver fjerde uke til Skotfoss for klipp hos Tonje
 ??  ?? TORVET: Salongen ligger ut mot torvet på Skotfoss.
TORVET: Salongen ligger ut mot torvet på Skotfoss.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway