Varden

Nøkkelen er service

Handlemøns­teret har forandret seg de siste årene og teknologie­n har kommet for å bli. Men, fortsatt står kunnskap og service sterkt i kampen om kundene.

-

Aldri før har handelen forandret seg så raskt som den gjør i disse dager. Det går så utrolig fort, vi har bare sett starten på hva det vil bety, sier Ronny Sundvall i R8, Management.

Han har ansvaret for Arkaden nå som R8 Group har kjøpt senteret.

– Snittkunde­besøk på et kjøpesente­r i Norge i dag er mye kortere enn for noen år siden. I 2012 viste tallene 20 minutter, i 2013, 18 minutter og ved siste måling som var i 2015, 15 minutter. Kundene er så orienterte via internett og vet hva som finnes der ute, de vet det meste om pris og hva de skal ha, sier Sundvall.

Han var i åtte år senterlede­r på Herkules, men gikk til R8 i fjor. Nå er han i gang med å bygge destinasjo­n Arkaden.

Kunnskap er viktig

– Det er mobilen som revolusjon­erer og teknologie­n er viktig framover. Allikevel vil mennesker alltid treffe mennesker og fagkunnska­p er fortsatt satt svaert høyt. Det er mange som tar fagbrev og det er viktig, understrek­er Sundvall.

– Jeg kommer opprinneli­g fra naeringsei­endom og der er det leietakern­e som er kunden. I Norge har serviceniv­ået der vaert altfor dårlig lenge. Jeg ønsket å ta en posisjon for å bli blant de beste i forhold til det å ta vare på leietakern­e. Nå har vi i R8 blitt kåret som Norges beste i kundetilfr­edshetsund­ersøkelsen til Norsk Leietakeri­ndeks (NLI) to år på rad, forteller Emil Eriksrød, administre­rende direktør i R8.

Han trekker fram Herkulssko­len som Sundvall startet i 2007 som et eksempel.

– Der laerte Ronny opp leietakern­e sine til å gjøre en god jobb og vaere stolte av det de drev med.

– Handelen er i endring og nå er det blitt et anerkjent fag å jobbe i kassa på Rema. Slik har det ikke alltid vaert. Derfor er dette et viktig steg i riktig retning. Kunnskap om faget skal gi bedre opplevelse­r for kundene sammen med service, legger Sundvall til.

– Det er fortsatt et smil som gjelder. Man må vaere med på teknologis­iden, men når man er i konkurrans­e prismessig så må man skape merverdien som er opplevelse­n man får i butikken, sier Eriksrød.

App skal gjøre sentrum sterkere

1. mars overtok R8 Arkaden. Målet er å få sentret til å skinne og Eriksrød beskriver det som et opplevelse­ssenter mer enn et kjøpesente­r.

– Arkaden har tradisjone­lt vaert ren varehandel­senter, nå vil vi ha flere bein å stå på, et opplevelse­ssiden er naturlig å tenke i sentrum. Nå er vi i gang med å signere femten nye leietakere. Det blir mye spennende som skjer framover, lover Eriksrød.

Vi går nå i gang med arkitekter og vil se på inngangspa­rtiet til senteret. Her ser vi for oss en stor glassfasad­e. Denne vil etter planen vaere oppgradert i løpet av tre til fem måneder.

Nå er det full gass mot en relanserin­g av Arkaden i oktober.

– Da blir blant annet nye nettsider og en app bli lansert, samtidig som beacons skal holde kundene orientert om tilbud de faktisk er interesser­t i – og øke kundeopple­velsen.

– Denne appen vil vi også at flere av de naeringsdr­ivende i sentrum skal bli en del av etter hvert. Vi vil at man skal kunne sjekke alle åpningstid­er til butikker og restaurant­er, vi ønsker å få til noe som flere kan ta del av, sier Eriksrød.

– Det vil gjøre destinasjo­n Skien sentrum enda sterkere.

 ??  ?? I FULL GANG: R8-gjengen er i gang med fase en av Skiens nye destinasjo­n. Her ved Anne Kathrine Ovastrøm, Emil Eriksrød, Simon Stordalen Ronny Sundvall.
I FULL GANG: R8-gjengen er i gang med fase en av Skiens nye destinasjo­n. Her ved Anne Kathrine Ovastrøm, Emil Eriksrød, Simon Stordalen Ronny Sundvall.
 ??  ?? SPENNENDE: Emil Eriksrød, administre­rende direktør i R8 Property AS og Ronny
SPENNENDE: Emil Eriksrød, administre­rende direktør i R8 Property AS og Ronny

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway