Varden

Søler bort tid og penger

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

Visste det offentlig eide selskapet Lilleelva Parkering AS at det offentlige kom til å bygge en ny vei over parkerings­plassene de leide ut til det offentlig eide selskapet Skagerak Energi? For det er det offentlige som sitter på alle sider av bordet når uenigheten­e er såpass store at de neste skritt på veien synes å vaere av det rettslige slaget. Lilleelva Parkering AS eies av Porsgrunn Utvikling AS (som er heleid av Porsgrunn kommune) og ROM eiendom, som er heleid av statlige NSB. Parkerings­selskapet mener at Statens vegvesen må åpne lommeboken for å kjøpe arealene som de siste årene har gitt gode inntekter fra utleie til Skagerak Energi.

Varden har tidligere fortalt at Lilleelva Parkering AS har brukt 13 millioner på parkerings­anlegget. Det er ikke vanskelig å forstå at man ønsker å få kompensert bortfall av framtidige inntekter når man har investert mye. Spørsmålet er om p-selskapet visste at det kom til å bli bygget en vei der. Daglig leder i Lilleelva Parkering AS, Svein Ellingsen, har avvist å offentligg­jøre leieavtale­n. Deler av avtalen ble imidlertid gjengitt i TA før helgen. Der kom det fram at både vei- og baneutbygg­inger kunne komme, og at det ville få konsekvens­er for avtaleforh­oldet. – Vi kan ikke gi bort verdier til veivesenet, fastholder Porsgrunn-ordfører Robin Kåss i dagens avis.

Tiden går, og saken er nå kommet dit hen at partene møtes i skjønnsret­ten. Det offentlige har altså ikke klart å bli enige med det offentlige om konsekvens­ene for det offentlige av at det offentlige skal bygge en vei til stor glede for offentligh­eten. Det er påtakelig at ingen av de involverte tilsynelat­ende forstår at det er skattebeta­lernes penger de søler bort.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway