Varden

Ikke legg sykehjem i Kverndalen

-

Ser i avisene at Skien kommune nesten har bestemt seg for å legge et eventuelt sykehjem til Kverndalen (bildet nederst på siden). Et meget dårlig forslag syntes jeg, og det mener mange som jeg har snakket med.

Hvordan kan man finne på og trykke et slikt bygg inn i det trange område som det er? Jeg ser at noen av de gamle byggene skal rives, men det hjelper veldig lite Her blir utsikten triste grå murvegger på alle kanter.

Et slikt bygg bør ligge på en åpen plass slik at det er mulig for beboerne og vaere ut en del om sommeren, og det blir det liten plass til i Kverndalen.

Samtidig tas det til ordet for å utvide tilbudet for at eldre som bor der skal kunne komme ut på sykkeltur (en idé jeg støtter fullt ut). Me hvor skal man sykle med Kverndalen som utgangspun­kt? Skal de eldre sendes ut i gatene blant trafikken – og ifølge miljøfanat­ikerne farlig luft – så er det en meget dårlig idé. Eller er tanken at de eldre skal skape mer «liv» i byen og på restaurant­er o.l..

Nei, nå må politikern­e ta til vettet og plassere sykehjemme­t der hvor det gamle lå, når det blir revet. Her er det et stort uteområde som både besøkende og beboerne vil kunne benytte og hvor det kunne legges forskjelli­ge arrangemen­ter.

Det er ikke ofte man bygger sykehjem så her må det tenkes fram i tid og ikke spare på fine tomter eller annet. Så politikere nå må dere tørre å gå mot administra­sjonen i rådhuset og ta en fornuftig avgjørelse.

Skiensborg­er

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway