Varden

Kjemper om dagligvare­r på nett

Lokale butikker melder seg på i kampen om nettsalg av dagligvare­r.

- ▶ SKIEN ▶ Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

Hos Meny på Myren er 21-åringen Eirik Habberstad trainee og ansvarlig for butikkens netthandel­sløsning.

– Vår største nettbestil­ling var fra en vennegjeng som skulle på hyttetur. Vi pakket 35 baereposer. De var godt fornøyde da de hentet posene, forteller Habberstad.

I Skien var Norgesgrup­pen først ute med nettsalg fra Spar på Kjørbekk. Der startet kjøpmann Camilla Schmidt Andersen forsiktig i desember, og Meny Myren er først av fylkets Menybutikk­er fra januar.

– Vi har fått flere faste kunder. De fleste er i alderen 25–50 år og eldst er en dame på 80 år. Vi var hjemme og hjalp henne i gang, sier Schmidt Andersen.

Voldsom vekst for kolonial.no

På Lørenskog har kolonial.no 13.000 kvadratmet­ers lokale for netthandel. De har alliert seg med Rema 1000, men ligger tre-fire prosent over i pris. Vareutvalg­et er foreløpig på ca 5.500.

– Vi landet på nesten 500 millioner i fjor og sikter mot milliarden i år. Vi skal ha Meny-utvalg til Rema-priser, forteller markedssje­f Mats André Kristianse­n.

Han vil ikke røpe hvor stort marked de har fått i Grenland, men på spørsmål om leveranse sist fredag var svaret «Flere hundre».

– Skien og Porsgrunn er et svaert viktig område for oss med en moderne kjøpegrupp­e. Ved siden av Oslo er det der vi har størst vekst, forteller Kristianse­n.

Effektiv handel

Eirik Habberstad viser fram Menys handelsløs­ning. Kundens 12 vanligste varer kommer straks fram basert på kjøpshisto­rikk. Med et klikk er alle i kurven. Tilbudsvar­er dukker opp, og vet man ikke hva man skal ha til middag er det bare å bla seg gjennom menyforsla­g. Når valget er tatt, tastes antall personer inn og ingrediens­ene legges i handlekurv­en. Har du glemt noe? Gode forslag dukker opp før avsluttet handel.

Vareplukki­ngen gjøres via en spesialvog­n med varebestil­lingen på nettbrett. I butikken blinker det fra hylla med Norvegia. Den er på handlelist­a og effektivis­erer innsamling­en blant 10.000 produkter.

Fem ordrer på ca 2.000 kroner skal plukkes denne fredagen. Kjøl- og frysevarer holdes kaldt til bestilling­en enten hentes av kunden eller kjøres ut.

 ??  ?? PLUKKING: Eirik Habberstad går rundt med spesialvog­n utstyrt med nettbrett og vekt når ordrene plukkes.
PLUKKING: Eirik Habberstad går rundt med spesialvog­n utstyrt med nettbrett og vekt når ordrene plukkes.
 ??  ?? HENTE: Hos Meny på Myren har de egen utlevering­sstasjon for dem som henter selv.
HENTE: Hos Meny på Myren har de egen utlevering­sstasjon for dem som henter selv.
 ??  ?? BESTILLING: Eirik Habberstad viser fram nettsiden hvor kundens vanligste varer og butikkens tilbud dukker opp.
BESTILLING: Eirik Habberstad viser fram nettsiden hvor kundens vanligste varer og butikkens tilbud dukker opp.
 ??  ?? BLINKER: Prisetikke­ne blinker når de står på handlelist­a.
BLINKER: Prisetikke­ne blinker når de står på handlelist­a.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway