Varden

Mistet livet i brann

50-åringen skulle flytte til ny leilighet om noen dager. I går morges omkom han da det brant i huset han har bodd siden han var liten.

- PORSGRUNN

Mannen skal i fjor høst ha fortalt at strømmen i huset var blitt koplet fra på grunn av manglende brannsikke­rhet. Varden har vaert i kontakt med nettselska­pet som verken kan bekrefte eller avkrefte dette. Vi har imidlertid fått opplysning­er som kan tyde på at det var strøm i huset da det begynte å brenne.

Både politiet og brannvesen­et trodde at huset var ubebodd da de rykket ut til brannen i Aallsgate 20 i Porsgrunn. Årsaken var at den forulykked­e hadde meldt flytting etter å ha fått tilbud om ny bolig av kommunen. Han skulle flyttet i månedsskif­tet.

Ble funnet på soverommet

– Dette er informasjo­n som vi har fått. Han har meldt flytting til en annen adresse i Porsgrunn, sier operasjons­leder Ole Jørgen Lund til Varden.

Mannen bodde alene i huset som han overtok etter sin mor. Det har vaert i familiens eie helt siden 1965.

Det var like før klokka 07 søndag at det kom inn melding om brann i huset.

Varabranns­jef Stian Hovinbøle sier de alltid tar høyde for at det er folk i huset, selv om det er registrert som ubebodd.

Brannmenne­ne fant den omkomne mannen på et soverom i andre etasje. Det var trolig i andre etasje at brannen startet. Det var store flammer da

FUNNET I ANDRE ETASJE:

brannvesen­et kom til stedet.

Politiet tror imidlertid at brannen har begynt en god stund før den ble oppdaget.

Huset har fått betydelige skader, men det er usikkert om det er å anse som totalskadd.

Ikke mistanke om kriminelt

– Den omkomne blir nå sendt til obduksjon. Vi har ikke grunn til å tro at det har skjedd noe kriminelt i forbindels­e med brannen, sier politiadvo­kat Per Steinar Bungum. Han kan foreløpig ikke si hva som var årsak til brannen, men forteller at den foreløpige rapporten fra brannstede­t gir noen spor å gå etter.

Tekniske etterforsk­ere fra politiet var på stedet søndag formiddag. De skal tilbake igjen på mandag.

– I etterforsk­ingen kommer vi også til å innhente rapporter fra kraftlever­andøren og brannvesen­et, sier Bungum.

Brant i nabohus også

Politiet gikk fra dør til dør i nabolaget i går, for å spørre om naboene hadde opplysning­er som kan ha betydning for saken.

Det er bare noen få hus mellom Aallsgate 20 og boligen som brant i Grensegata i romjula. Hovinbøle mener det ikke er grunn til å se de to brannene i sammenheng.

Varden snakket søndag morgen med naboer som er bekymret over at det har vaert to branner i løpet av svaert kort tid. Flere av dem var ikke klar over at huset som brant søndag morgen var bebodd.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? Brannmenne­ne fant 50-åringen i andre etasje i huset.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M Brannmenne­ne fant 50-åringen i andre etasje i huset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway