Varden

Kronet sesongen med seier

- LANGRENN

Marit Bjørgen (36) spurtslo Heidi Weng (25) og stakk av med seieren i minitouren i Canada.

Bjørgen er ubeseiret i distansere­nn i verdenscup­en i langrenn etter jul.

– Jeg sa før start at det kunne gå begge veier, og det var utrolig artig at jeg klarte det. Det har vaert en fantastisk sesong etter jul, og jeg har vunnet alt av distanse som jeg har stilt opp i. Det er viktig for selvtillit­en at jeg slår ungjentene på ny på vei inn i en OL-sesong, sa Bjørgen til NRK.

Bjørgen fyller 37 år tirsdag, og det er lite som tyder på at det er over ennå. Til NRK sa hun at det beste med årets sesong var de fire gullene hun tok i Lahti-VM.

– Det var målet mitt, men det var nok ikke mange som hadde trodd det, sa Bjørgen. Irritert Heidi Weng prøvde seg på Bjørgen i den nest siste bakken og kom seg forbi, men på vei inn i den siste bakken ble hun hentet igjen.

– Jeg følte meg pigg, og jeg synes at Marit så sliten ut, men nå i ettertid så burde jeg kanskje ha ventet til den siste bakken. Marit kom voldsomt mot slutten, og jeg var ikke helt heldig på oppløpet heller, sa Heidi Weng.

Selv om det «bare» ble 2.-plass for Weng i årets siste tour og verdenscup­renn, så vant hun både minitouren i Lillehamme­r og Tour de Ski. Det bidro også til at hun vant verdenscup­en sammenlagt.

Weng er den sjette norske kvinne til å vinne verdenscup­en i langrenn sammenlagt. Norske utøvere

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway