Varden

KrF har fått gjennomsla­g for sine saker

KrF bygger sin politikk på den kristendem­okratiske ideologi. Vårt verdigrunn­lagerhente­t fra Bibelen, den kristne og humanistis­ke kulturarve­n og grunnlegge­nde menneskere­ttigheter. Vår politikk har sin forankring idet kristne menneskesy­net, neste k jaer li

-

KrF ønsker en politikk som skaper levende lokalsamfu­nn. Samarbeid med frivillige organisasj­oner er en viktig faktor for oppnå dette. KrF har arbeidet for å øke skattefrit­aket for gaver til frivillige organisasj­oner og har lykkes med dette.

Et annet avgjørende element er å skape gode vilkår for naeringsli­vet og ha en effektiv innsats mot økt ledighet. For å oppnå dette har KrF i mange år vaert for å redusere skatten på arbeidende kapital og i årets budsjett lyktes vi med dette. I tillegg vil vi flytte mange statlige arbeidspla­sser til distrikten­e og under Bondevik II gjorde vi nettopp det.

En viktig seier for KrF de siste årene har vaert å øke antall laerere i 1-4 klasse. Dette har vaert en del av en satsing på tidlig innsats i skolen i erkjennels­en av at bare på den måten kan vi sikre en god oppvekst, trygge en god start på opplaering­en og bidra til å redusere frafallet senere i utdannings­løpet.

KrFhari mange år hatt en troverdig og offensiv klimapolit­ikk. Vi har vaert en forkjemper for at Norge skal ha en politikk der vi viser internasjo­nalt ansvar og solidarite­t med land som trenger hjelp til vekst og utvikling. Dette vil vi fortsette med i kommende periode.

En av KrFs viktigste kjernesake­r har vaert arbeidet for å styrke familien. Derfor har vi arbeidet for å utvide retten til barnehagep­lass for barn født også i september, oktober og november. I tillegg har vi økt kontantstø­tten.

Vi har også fått økt engangsstø­tten for de som ikke har opptjent rett til foreldrepe­rmisjon. Alt dette for å gi familiene valgfrihet og fleksibili­tet i den krevende tiden barna er små.

En viktig seier i årets budsjett er at vi fikk sikret at det i 2017 nå blir bevilget over 500 mill. kroner til forebyggin­g, etterforsk­ing og oppfølging av barn som er utsatt for vold og overgrep. Dette er noe vi som samfunn må ta enda mer tak i og KrF kommer til å fortsette å ha fokus på dette arbeidet.

KrFharleve­rt gjennom samarbeide­t med regjerings­partiene denne perioden og ønsker å søke posisjon for å få gjennomfør­t sin politikk. En stemme til KrF er en stemme for å få gjennomfør­t mer av denne politikken i neste stortingsp­eriode. Erik Naes Varaordfør­er (KrF), Skien

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway